Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu! Performanţă incredibilă pentru România la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 31 august 2022, 3:29

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu! Performanţă incredibilă pentru România la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

David Popovici, alături de Patrick Dinu, Ştefan Cozma şi Alexandru Constantinescu

David Popovici, alături de Patrick Dinu, Ştefan Cozma şi Alexandru Constantinescu/ Facebook FRNPM

David Popovici a câştigat medalia de aur, în proba de ştafetă 4×100 de metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Echipa României a obţinut o performanţă incredibilă la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştafeta de 4×100 de metri liber l-a avut în frunte pe David Popovici, care a intrat primul în bazin. 47.07 a fost timpul cu care „Regele Natației” a schimbat după 100 de metri, având un avans considerabil. Au urmat ceilalți tricolori, care au fost amenințați de Franța și Lituania în lupta pentru primul loc. Echipa formată din tinerii sportivi a obţinut timpul formidabil de 03:18.84.

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au adus României prima medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Sportivii tricolori au dominat finala probei de ştafetă de 4×100 de metri liber.

David Popovici
David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

Înotătorii români au cucerit cea mai strălucitoare medalie în chiar prima zi de concurs din Peru. Pentru David Popovici, competiţia de la Lima va fi ultima la juniori, urmând ca pe 15 septembrie să devină major.

Reclamă

În semifinale, ştafeta masculină de 4×100 de metri liber, a avut de asemenea o prestaţie solidă, înregistrând cel mai bun timp din serii.

Cu câteva ore înainte, Aissia Prisecariu şi Rebecca Diaconescu s-au calificat în semifinalele probei de 100 m spate. Rebecca Aimee Diaconescu s-a clasat a doua în seria a 5-a preliminară, în timp ce Aissia Claudia Prisecariu a încheiat pe locul secund în seria a 6-a preliminară. Semifinalele probei de 100 m spate feminin se vor disputa miercuri, începând cu ora 03:03, anunţă news.ro.

David Popovici va mai lua startul în alte două probe la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima: 100 şi 200 de metri liber. În aceste probe, sportivul nostru este favorit, după ce a devenit campion european la Roma, în această vară.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima

David Popovici e gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima. Campionul mondial a transmis că nu are un obiectiv anume şi că şi-a propus să se bucure de competiţie, să înoate repede şi să profite de atmosfera frumoasă, informează FRNPM.

“Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe? Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a spus David Popovici, citat de news.ro.

Recomandări
  • David Popovici, aur la ştafetă 4×100 metri liber
  • Înotătorul a triumfat alături de Alexandru Constantinescu, Patrick Dinu şi Ştefan Cozma

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și