Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu! Performanţă incredibilă pentru România la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

Viviana Moraru Publicat: 31 august 2022, 3:29

Reclamă
David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu! Performanţă incredibilă pentru România la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

David Popovici, alături de Patrick Dinu, Ştefan Cozma şi Alexandru Constantinescu

David Popovici, alături de Patrick Dinu, Ştefan Cozma şi Alexandru Constantinescu/ Facebook FRNPM

David Popovici a câştigat medalia de aur, în proba de ştafetă 4×100 de metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Echipa României a obţinut o performanţă incredibilă la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştafeta de 4×100 de metri liber l-a avut în frunte pe David Popovici, care a intrat primul în bazin. 47.07 a fost timpul cu care „Regele Natației” a schimbat după 100 de metri, având un avans considerabil. Au urmat ceilalți tricolori, care au fost amenințați de Franța și Lituania în lupta pentru primul loc. Echipa formată din tinerii sportivi a obţinut timpul formidabil de 03:18.84.

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au adus României prima medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Sportivii tricolori au dominat finala probei de ştafetă de 4×100 de metri liber.

David Popovici
David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

Înotătorii români au cucerit cea mai strălucitoare medalie în chiar prima zi de concurs din Peru. Pentru David Popovici, competiţia de la Lima va fi ultima la juniori, urmând ca pe 15 septembrie să devină major.

Reclamă
Reclamă 4

În semifinale, ştafeta masculină de 4×100 de metri liber, a avut de asemenea o prestaţie solidă, înregistrând cel mai bun timp din serii.

Cu câteva ore înainte, Aissia Prisecariu şi Rebecca Diaconescu s-au calificat în semifinalele probei de 100 m spate. Rebecca Aimee Diaconescu s-a clasat a doua în seria a 5-a preliminară, în timp ce Aissia Claudia Prisecariu a încheiat pe locul secund în seria a 6-a preliminară. Semifinalele probei de 100 m spate feminin se vor disputa miercuri, începând cu ora 03:03, anunţă news.ro.

David Popovici va mai lua startul în alte două probe la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima: 100 şi 200 de metri liber. În aceste probe, sportivul nostru este favorit, după ce a devenit campion european la Roma, în această vară.

Reclamă

David Popovici, gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima

David Popovici e gata de spectacol la Campionatul Mondial de la Lima. Campionul mondial a transmis că nu are un obiectiv anume şi că şi-a propus să se bucure de competiţie, să înoate repede şi să profite de atmosfera frumoasă, informează FRNPM.

“Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe? Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a spus David Popovici, citat de news.ro.

Recomandări

Se va impune Daniel Popa la FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:46

Cum a explicat antrenorul lui Paksi umilinţa cu Corvinul Hunedoara: „Problema e că şi eu am făcut la fel”

23:40

Damjan Djokovic, îmbogăţit de Dan Şucu şi Gigi Becali! Câţi bani a primit după ce i-au fost „rupte” contractele cu Rapid şi FCSB

22:53

Ce au scris maghiarii după victoria incredibilă obţinută de Corvinul pe terenul lui Paksi: „A furat de oricâte ori a putut”

22:25

Ce le-a cerut Florin Maxim şefilor Federaţiei, după ce Corvinul a dat de pământ cu Paksi în Europa League: „Mai sunt speranţe!”

22:19

Marius Lupu, prima reacţie după hat-trick-ul de excepţie din Paksi FC – Corvinul 0-4: „Pentru noi nu a fost o surpriză”

22:03

Carlos Sainz, pus la zid de un rival din Formula 1 fără echipă în 2025: „Îi ţine pe ceilalţi piloţi pe loc. E greu de înţeles”

1 FotoValentin Mihăilă şi iubita lui, momente tandre pe un iaht în Mykonos. Vacanţă de lux pentru internaţionalul român şi Ami Colhon 2 FotoSoţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică 3 FotoIubita lui Ollie Watkins, eroul Angliei, este de o frumuseţe răpitoare. Ce mesaj i-a transmis după golul uriaş cu Olanda 4 Virgil van Dijk s-a năpustit asupra arbitrului după Anglia – Olanda 2-1: „A dispărut de pe teren imediat după ce a fluierat!” 5 Eduard Radaslavescu a rupt tăcerea după ce Gigi Becali l-a trimis înapoi la Farul. Anunţul făcut 6 FotoIncident şocant pe terenul de fotbal! Un jucător a fost împuşcat, sub privirile oripilate ale colegilor săi de echipă!
Citește și