Închide meniul

Chelsea a anunțat transferul lui Wesley Fofana! Londonezii au cheltuit peste 300 de milioane de euro în această vară

Alexandru Ivan Publicat: 31 august 2022, 21:19

Reclamă
Chelsea a anunțat transferul lui Wesley Fofana! Londonezii au cheltuit peste 300 de milioane de euro în această vară

Chelsea l-a luat pe Wesley Fofana de la Leicester

Wesley Fofana, la prezentarea la Chelsea / Twitter Chelsea

Chelsea a anunțat oficial transferul lui Wesley Fofana, de la Leicester și a ajuns la cheltuieli de peste 300 de milioane de euro în această vară, un nou record pentru fotbalul britanic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chelsea a plătit 80 de milioane de euro pentru Wesley Fofana, 21 de ani, căruia i-a oferit un contract pe șapte ani. Fundașul francez este al șaptelea fotbalist sosit pe Stamford Bridge în această fereastră de mercato, după Marc Cucurella, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Carney Chukwuemeka, Gabriel Slonina și Cesare Casadei.

Chelsea a anunțat transferul lui Wesley Fofana și a ajuns la cheltuieli de 300 de milioane de euro

În total, suma plătită de Chelsea în această vară pentru transferuri se ridică la 304 milioane de euro, cea mai mare cheltuită vreodată de un club din Marea Britanie într-o singură fereastră de mercato.

Precedentul record era deținut de Manchester City, care a cheltuit 256 de milioane de euro în 2017. Chelsea a aruncat cu banii și în 2020, când a făcut transferuri în valoare de 254 de milioane de euro.

Atunci, londonezii i-au adus pe Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Edouard Medy și Thiago Silva. La finalul stagiunii, „albaștrii” au câștigat UEFA Champions League.

Reclamă

În această vară, doar Manchester United se apropie de Chelsea în materie de sume cheltuite pe transferuri. „Diavolii” au plătit aproximativ 240 de milioane de euro pentru Antony, Casemiro, Lisandro Martinez și Tyrell Malacia. Christian Eriksen a fost adus gratis.

Wesley Fofana: „Sunt aici să câștig trofee!”

Tânărul jucător a oferit și pentru primul interviu în calitate de jucător al lui Chelsea.

„Ultimele două zile au fost foarte importante pentru mine și sunt foarte fericit. M-am antrenat azi dimineață cu echipa. Este un vis pentru mine.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt foarte încântat să încep să joc pentru fani și pentru acest club. Sunt aici pentru a câștiga trofee – Liga Campionilor, Premier League, FA Cup, Carabao Cup, totul.

Am venit aici pentru a câștiga, acest club este construit pentru a câștiga trofee, așa că sunt aici pentru a continua asta”, a spus Wesley Fofana, pentru site-ul oficial al lui Chelsea.

Cine este Wesley Fofana

Născut la Marseille, Weslet Fofana s-a remarcat în academia celor de la Saint Etienne, care l-au promovat la seniori în 2019, când avea doar 18 ani.

Un an mai târziu a fost cumpărat de Leicester, pentru 35 de milioane de euro. A făcut două sezoane solide în Premier League, inclusiv un meci perfect în finala FA Cup din 2021, câștigată chiar împotriva lui Chelsea.

Cotat la 40 de milioane de euro pe transfermarkt.com, Wesley Fofana încă nu a apucat să debuteze la naționala de seniori a Franței.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și