Închide meniul

David Popovici, mai motivat ca niciodată: „Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat!”

Dragoș Vasile Publicat: 5 septembrie 2022, 19:49

Reclamă
David Popovici, mai motivat ca niciodată: „Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat!

David Popovici a devenit campion naţional

David Popovici este supranumit "Regele Nataţiei" / Profimedia

David Popovici este mai motivat ca niciodată după Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. „Regele Nataţiei” vrea să doboare noi recorduri în viitorul apropiat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deşi are doar 17 ani, David Popovici a scris istorie în înot. Este cel mai rapid înotător de pe planetă, însă nu se opreşte aici şi anunţă că are ambiţii uriaşe.

David Popovici, mai motivat ca niciodată

„Ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil. Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat! Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional.

De pildă, când mă mai plictisesc la antrenamente. Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid.

E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate. Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: Gasește-ți obsesia și urmărește-o fără milă!

Reclamă
Reclamă 4

Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în stafful meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament”, a declarat David Popovici, citat de adevarul.ro.

David Popovici a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima

David Popovici a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. „Regele Nataţiei” a câştigat trei medalii de aur şi una de argint la competiţia organizată în Peru.

În vârstă de doar 17 ani, David Popovici continuă să impresioneze. Tânărul sportiv român a făcut exact ce a promis la Lima. „Vreau să mă distrez şi să înot repede!”, spunea campionul mondial înaintea debutului în competiţie.

Reclamă

În cele din urmă, David Popovici s-a distrat şi a câştigat. Se va întoarce în România cu trei medalii de aur şi una de argint, o nouă performanţă uluitoare.

Medaliile câştigate de „Regele Nataţiei” în Peru:

medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13
medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18
medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84
medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, după ultima cursă de la competiția din Peru.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

14:16

„Nu trebuie deranjat, vrem o medalie!” Camelia Potec, ultimele detalii înainte ca David Popovici să debuteze la Jocurile Olimpice

14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

13:40

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

13:10

Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice 2024

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și