Închide meniul

Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6. Poloneza este noua campioană de la US Open 2022: „E incredibil ce s-a întâmplat”

Publicat: 11 septembrie 2022, 0:40 / Actualizat: 11 septembrie 2022, 3:29

Reclamă
Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6. Poloneza este noua campioană de la US Open 2022: „E incredibil ce s-a întâmplat

Iga Swiatek, noua campioană de la US Open 2022

Profimedia

Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6, în finala de la US Open 2022. Iga Swiatek este noua campioană de la US Open, după ce a învins-o în finală pe Ons Jabeur. Acesta este al treilea titlu din cariera numărului 1 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek s-a impus în două seturi și a câștigat, în premieră, turneul de la US Open.

Sportiva câştigătoare este prima poloneză campioană la US Open, la simplu.

Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6, în finala de la US Open 2022

Iga Swiatek mai are în palmares două trofee de grand slam, obţinute la Roland Garros, în 2020 şi 2022. De asemenea, pentru ea este al şaptelea trofeu din acest sezon, după Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma şi Roland-Garros

„S-a jucat nemaipomenit! Cred că a început deja o rivalitate și vom avea multe meciuri în continuare! Felicitări echipei tale, Ons, lucrați foarte bine. E incredibil ce s-a întâmplat aici, vă mulțumesc! Trebuie să stăm uniți în aceste clipe și mă bucur că pot uni oamenii prin sport! Încercăm să fim exemple bune și oameni buni prin sport! Mulțumesc și echipei mele, nu aș fi fost atât de bună fără voi!”, a spus Swiatek după ce a devenit campioană la US Open 2022.

Reclamă

Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6

Update 01.10: Iga Swiatek – Ons Jabeur 6-2, 7-6. Poloneza este noua campioană de la US Open.

Update: 23.45: Iga Swiatek a câştigat primul set al partidei cu Ons Jabeur: 6-2.

Update 23:15: A început marea finală. Iga Swiatek a câştigat primul game.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek, favorită principală, a învins-o pe sportiva din Belarus Arina Sabalenka, locul 6 mondial şi cap de serie 6, scor 3-6, 6-1, 6-4.

Atât pentru Jabeur cât şi pentru Swiatek este prima finală de US Open. Swiatek a câştigat de două ori turneul de la Roland Garros (2020, 2022). Jabeur nu are niciun trofeu de grand slam în palmares.

Jucătoarea care va câştiga turneul va obţine 2,6 milioane de dolari. Sportivaa învinsă în finală va primi 1,3 milioane de dolari.

Finala de la Flushing Meadows va consemna a cincea întâlnire directă dintre cele două jucătore. Până acum, Swiatek şi Jabeur şi-au împărţit victoriile. În ultimul meci, mai exact finala de la Roma din acest an, poloneza s-a impus fără emoţii, scor 6-2, 6-2.

Iga Swiatek a prefaţat duelul cu Ons Jabeur, din finala US Open, şi a ajuns la concluzia că tunisianca este o jucătoare redutabilă.

„E întotdeauna extrem de greu într-o finală de Grand Slam, va fi o partidă foarte fizică. Jabeur are „mână”, poate trimite mingile perfect, e solidă de pe linia de fund și e foarte greu de învins când are încredere. Trebuie să fiu atentă, nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să mă bucur de prima mea finală aici”, a declarat Iga Swiatek, citată de Eurosport.

Iga Swiatek, meci colosal cu Aryna Sabalenka în semifinalele US Open

Iga Swiatek a revenit fantastic în partida cu Aryna Sabalenka. După ce a cedat primul set, poloneza nu i-a mai dat nicio şansă jucătoarei din Belarus, cedând doar 5 game-uri în următoarele două seturi.

„Cheia a fost legată de modul în care am reușit să o determin să facă un pas în spate. Aryna e o jucătoare foarte ofensivă și ai nevoie de energia necesară să o împingi înapoi, să nu o lași să își facă jocul. În primul set nu am reușit asta, dar am reușit să mă adun. A fost foarte agresivă și a pus presiune pe mine. Chiar dacă în setul secund am făcut din start breakul, am simțit că nu îmi va fi ușor să întorc rezultatul”, a declarat Iga Swiatek, după meciul din penultimul act de la US Open, citată de Eurosport.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și