Închide meniul

Carlos Alcaraz a fost felicitat de Rafael Nadal după ce a câștigat US Open 2022: ”Sunt sigur că vor urma și altele”

Dan Roșu Publicat: 12 septembrie 2022, 8:15

Reclamă
Carlos Alcaraz a fost felicitat de Rafael Nadal după ce a câștigat US Open 2022: ”Sunt sigur că vor urma și altele”

Carlos Alcaraz a fost felicitat de Rafael Nadal după ce a câștigat US Open 2022

Carlos Alcaraz, la finalul meciului cu Casper Ruud, din finala US Open 2022 / Profimedia Images

Carlos Alcaraz a fost felicitat de Rafael Nadal după ce a câștigat US Open 2022. La 19 ani, 4 luni și 6 zile, acesta a devenit cel mai tânăr numărul 1 ATP din istoria tenisului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz l-a bătut în ultimul act de la Flushing Meadows cu 6-4, 2-5, 7-6, 6-3 pe Casper Ruud, care, la rândul lui, ar fi ajuns liderul ATP dacă se impunea în duelul de azi-noapte.

Carlos Alcaraz a fost felicitat de Rafael Nadal

„Felicitări, Carlos Alcaraz, pentru primul tău titlu de Grand Slam și pentru numărul 1 mondial, care marchează primul tău sezon extraordinar, pe care sunt sigur că îl vor urma multe altele.

Ai făcut un efort extraordinar, Casper Ruud! Sunt foarte mândru de tine! Ai avut ghinion azi, dar ai făcut un turneu și un sezon uimitor! Continuă!”, a scris Nadal, pe Twitter.

Carlos Alcaraz a intrat direct în istoria tenisului

Saltul de pe locul 4 pe locul 1 de la anunţarea clasamentului ATP o dată până la anunţarea următorului clasament ATP le egalează pe cele înregistrate doar de trei alţi spoortivi: Carlos Moya (15 martie 1999), Andre Agassi (5 iulie 1999) şi Pete Sampras (11 septembrie 2000).

Reclamă

“Este ceva la ce visam din copilărie – să fiu numărul unu în lume, să fiu campion la un Grand Slam. Am muncit foarte mult pentru asta”, a spus sportivul la ceremonia de la final.

Alcaraz a obţinut 51 de victorii în circuit în acest an, cu cinci mai multe decât Stefanos Tsitsipas, care ocupă locul doi în această privinţă. Odată cu triumful la US Open, Alcaraz a urcat pe prima poziţie în ierarhia Pepperstone ATP Live Race To Turin.

Spaniolul este primul jucător care devine lider ATP după US Open, după 2003, când performanţa a fost reuşită de antrenoruul său, Juan Carlos Ferrero. În plus, el este cel mai tânăr campion de grand slam după 2005, când tot la 19 ani performanţa a fost reuşită de Rafael Nadal la Roland Garros. La US Open, în 1990 Pete Sampras câştiga trofeul tot la 19 ani.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
Vezi toate știrile
Citește și