Închide meniul

Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă”

Viviana Moraru Publicat: 25 septembrie 2022, 20:29

Reclamă
Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă

Michael Phelps, declaraţii despre David Popovici

David Popovici şi Michael Phelps/ Colaj Profimedia

Michael Phelps a avut doar cuvinte de laudă pentru David Popovici, cel care a scris istorie pentru România în această vară. Legendarul înotător american are încredere că tânărul sportiv român poate doborî şi alte recorduri, după cele stabilite deja.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Michael Phelps este unul dintre cei mai titraţi înotători din istorie. Americanul a câştigat nu mai puţin de 28 de medalii olimpice, 23 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz în întreaga sa carieră.

Michael Phelps, laude pentru fenomenul David Popovici

Michael Phelps a analizat performanţele lui David Popovici, din proba de 100 de metri liber, şi a ajuns la concluzia că românul poate spulbera recordul de la o altă probă, cea de 200 de metri liber. Cel mai bun timp înregistrat este deţinut de germanul Paul Biedermann.

Michael Phelps a declarat, totodată, că doar timpul îi stă în cale lui David Popovici în a atinge şi alte recorduri răsunătoare, fiind convins că românul va ajunge un star al nataţiei mondiale.

„Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, aceela este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Țin cont de astfel de lucruri.

Reclamă

Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el… are o mișcare foarte bună. E doar o chestiune de timp până când el va deveni și mai puternic și va înota și mai repede”, a declarat Michael Phelps, potrivit NBC Sports.

Performanţele lui David Popovici, din vara lui 2022

David Popovici a avut o vară fantsatică, devenind campion european la seniori, cât şi mondial şi european la juniori. Sportivul a stabilit un nou record mondial la Campionatul European de la Roma, la proba de 100 de metri liber, unde a înregistrat timpul uluitor de 46,86 secunde.

La aceeaşi competiţie, românul a devenit campion european şi în proba de 200 de metri liber, unde a stabilit recordul mondial la nivel de juniori, 1.42.97.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 şi 200 de metri liber, înregistrând timpi fabuloşi.

Şi la Campionatul European de Juniori de la Otopeni, David Popovici a făcut senzaţie, cucerind cea mai strălucitoare medalie la probele la care s-a consacrat deja, 100 şi 200 de metri liber, cât şi la 50 de metri.

David Popovici a fost comparat cu Tarzan

David Popovici a fost comparat cu Tarzan de către cunoscuta Irina Margareta Nistor, cea care îl vede pe campionul mondial şi european urmând şi o carieră cinematografică. „E un Schwarzenegger mult mai bine”, susţine criticul de film.

„Cred că în primul rând sunt convinsă că există cinematografe, nu s-au închis atâtea, aș vrea toți actorii anilor 1930, inclusiv Edward G. Robinson, român, inclusiv Johnny Weissmuller, care juca un Tarzan extraordinar, pentru că tot timpul pe David Popovici așa îl văd, ca pe un actor de cinema, un Schwarzenegger mult mai bine, dar și înoată la fel de bine, ca Tarzan și Johnny Weissmuller.

Sper să facă și o carieră cinematografică, știi că îmi place mie să zic că-s vrăjitoare și clarvăzătoare, un prieten spunea că au zis ăștia la televizor că dacă ai o mătură și o pisică ești vrăjitoare, pisică nu mai am, sunt o semi-vrăjitoare, că o mătură mai am prin casă, chiar d-aia cu coadă lungă”, a spus Irina Margareta Nistor, la podcast-ul lui Adrian Artene.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” Vezi toate știrile
Citește și