Închide meniul

Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 25 septembrie 2022, 20:29

Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă

Michael Phelps, declaraţii despre David Popovici

David Popovici şi Michael Phelps/ Colaj Profimedia

Michael Phelps a avut doar cuvinte de laudă pentru David Popovici, cel care a scris istorie pentru România în această vară. Legendarul înotător american are încredere că tânărul sportiv român poate doborî şi alte recorduri, după cele stabilite deja.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Michael Phelps este unul dintre cei mai titraţi înotători din istorie. Americanul a câştigat nu mai puţin de 28 de medalii olimpice, 23 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz în întreaga sa carieră.

Michael Phelps, laude pentru fenomenul David Popovici

Michael Phelps a analizat performanţele lui David Popovici, din proba de 100 de metri liber, şi a ajuns la concluzia că românul poate spulbera recordul de la o altă probă, cea de 200 de metri liber. Cel mai bun timp înregistrat este deţinut de germanul Paul Biedermann.

Michael Phelps a declarat, totodată, că doar timpul îi stă în cale lui David Popovici în a atinge şi alte recorduri răsunătoare, fiind convins că românul va ajunge un star al nataţiei mondiale.

„Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, aceela este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Țin cont de astfel de lucruri.

Reclamă

Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el… are o mișcare foarte bună. E doar o chestiune de timp până când el va deveni și mai puternic și va înota și mai repede”, a declarat Michael Phelps, potrivit NBC Sports.

Performanţele lui David Popovici, din vara lui 2022

David Popovici a avut o vară fantsatică, devenind campion european la seniori, cât şi mondial şi european la juniori. Sportivul a stabilit un nou record mondial la Campionatul European de la Roma, la proba de 100 de metri liber, unde a înregistrat timpul uluitor de 46,86 secunde.

La aceeaşi competiţie, românul a devenit campion european şi în proba de 200 de metri liber, unde a stabilit recordul mondial la nivel de juniori, 1.42.97.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 şi 200 de metri liber, înregistrând timpi fabuloşi.

Şi la Campionatul European de Juniori de la Otopeni, David Popovici a făcut senzaţie, cucerind cea mai strălucitoare medalie la probele la care s-a consacrat deja, 100 şi 200 de metri liber, cât şi la 50 de metri.

David Popovici a fost comparat cu Tarzan

David Popovici a fost comparat cu Tarzan de către cunoscuta Irina Margareta Nistor, cea care îl vede pe campionul mondial şi european urmând şi o carieră cinematografică. „E un Schwarzenegger mult mai bine”, susţine criticul de film.

„Cred că în primul rând sunt convinsă că există cinematografe, nu s-au închis atâtea, aș vrea toți actorii anilor 1930, inclusiv Edward G. Robinson, român, inclusiv Johnny Weissmuller, care juca un Tarzan extraordinar, pentru că tot timpul pe David Popovici așa îl văd, ca pe un actor de cinema, un Schwarzenegger mult mai bine, dar și înoată la fel de bine, ca Tarzan și Johnny Weissmuller.

Sper să facă și o carieră cinematografică, știi că îmi place mie să zic că-s vrăjitoare și clarvăzătoare, un prieten spunea că au zis ăștia la televizor că dacă ai o mătură și o pisică ești vrăjitoare, pisică nu mai am, sunt o semi-vrăjitoare, că o mătură mai am prin casă, chiar d-aia cu coadă lungă”, a spus Irina Margareta Nistor, la podcast-ul lui Adrian Artene.

Recomandări
  • Michael Phelps, laude pentru David Popovici
  • Ce a declarat legenda înotului american

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și