Închide meniul

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600, în Campionatul Est European

Antena Sport Publicat: 21 octombrie 2022, 15:49

Reclamă
Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600, în Campionatul Est European

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600

Grecia e tărâmul celor doi piloți din Timișoara pentru ultima etapă din competiția europeană dominată de cei doi români încă din startul sezonului de moto din regiune
România e un pol central în zona Balcanilor când vine vorba de sporturile din zona moto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Doar la ultima competiție internațională de motocross din Estul Europei, la Ciolpani, țara noastră oferea 5 din cei 8 campioni balcanici la clasele lor. Nici la Clasa Supersport 600, clasă de viteză pe circuit, nu stăm deloc rău. În acest weekend, pe circuitul din Grecia de la Serres, doi români luptă pentru trofeul suprem după ce au dominat întreg sezonul. Astfel, Ionel Pascotă (43) și Denis Brăescu (28), doi sportivi din Timișoara împart înainte de ultima rundă a Campionatului Est European, locul 1 și 2.

“Drumul a fost destul de obositor deși la prima impresie opt ore în trafic nu sună așa de rău. Totuși am plecat târziu din Timișoara iar la circuit am ajuns noaptea să mă instalez. După prima sesiune de antrenamente sunt în top 3 dar e clar că bătaia va fi una dură între colegul meu din România și un pilot grec aflat pe locul trei. Poate că grecul ar avea avantajul circuitului propriu dar eu sper că, la final, trofeul să vină în țară la noi”, a povestit Brăescu.

Diferența dintre cei doi români înainte de ultima etapă, ce adună 2 runde de concurs, e de 11 puncte. “Pascotă are un plus de experiență, recunosc. Deși am reușit anul acesta să îl bat, el e un sportiv extrem de experimentat care în trecut a câștigat de câteva ori această competiție europeană. Își merită și locul ocupat acum, prima poziție, însă eu cred că și eu am șansa mea. Merită să mi-o joc!”, explică Brăescu.

Reclamă

Iar matematica tinde să îi dea dreptate. Câștigătorul unei runde primește echivalentul a 25 de puncte, locul 2 20 de puncte iar a treia poziție 16. Cum etapa de la Serres are două runde atunci orice rezultat e posibil, în funcție de forma sportivilor și vremea.

“Circuitul e foarte bun, aderența e ok! Nu se arată ploaie, ba mai mult sunt 30 de grade. Deci, e perfectă vremea de concurs. Sper să nu apară probleme pe circuit pentru că vreau să închei acest an cu bine, mai ales că rezultatele sunt peste așteptări“, completează Brăescu, care în 2022 a ieșit deja campion național la clasa Stock 600 și Supermoto.

Sportivul ce-și întreține pasiunea din servicii funerare

Brăescu are o afacere puțin bizară pentru un sportiv de performanță. “Eu banii mi-i fac din servicii funerare. Nu mă ascund, era un business făcut și de ai mei din familie, deci oarecum am preluat tradiția. Eram antreprenor încă de la 18 ani, nu mi-a fost frică”, dezvăluie Denis.

Reclamă 4 / 0/3

E unul din reprezentanții de top ai sportivilor ce reprezintă România la competițiile externe de moto și o face cu prestații remarcabile. “Poate unii mă consideră prea bătrân pentru marea performanță la cei 28 de ani ai mei. Nu mă supăr, oricum eu la curse merg cu un singur gând, să dau tot din mine și să plec fericit. Momentan, sunt! Poate viitorul va aduce surprize dar eu mă bucur că am familia cu mine la competiții, așa ne bucurăm toți de pasiunea asta”, conchide Denis.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” Vezi toate știrile
Citește și