Închide meniul

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600, în Campionatul Est European

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 octombrie 2022, 15:49

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600, în Campionatul Est European

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600

Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600

Grecia e tărâmul celor doi piloți din Timișoara pentru ultima etapă din competiția europeană dominată de cei doi români încă din startul sezonului de moto din regiune
România e un pol central în zona Balcanilor când vine vorba de sporturile din zona moto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Doar la ultima competiție internațională de motocross din Estul Europei, la Ciolpani, țara noastră oferea 5 din cei 8 campioni balcanici la clasele lor. Nici la Clasa Supersport 600, clasă de viteză pe circuit, nu stăm deloc rău. În acest weekend, pe circuitul din Grecia de la Serres, doi români luptă pentru trofeul suprem după ce au dominat întreg sezonul. Astfel, Ionel Pascotă (43) și Denis Brăescu (28), doi sportivi din Timișoara împart înainte de ultima rundă a Campionatului Est European, locul 1 și 2.

“Drumul a fost destul de obositor deși la prima impresie opt ore în trafic nu sună așa de rău. Totuși am plecat târziu din Timișoara iar la circuit am ajuns noaptea să mă instalez. După prima sesiune de antrenamente sunt în top 3 dar e clar că bătaia va fi una dură între colegul meu din România și un pilot grec aflat pe locul trei. Poate că grecul ar avea avantajul circuitului propriu dar eu sper că, la final, trofeul să vină în țară la noi”, a povestit Brăescu.

Diferența dintre cei doi români înainte de ultima etapă, ce adună 2 runde de concurs, e de 11 puncte. “Pascotă are un plus de experiență, recunosc. Deși am reușit anul acesta să îl bat, el e un sportiv extrem de experimentat care în trecut a câștigat de câteva ori această competiție europeană. Își merită și locul ocupat acum, prima poziție, însă eu cred că și eu am șansa mea. Merită să mi-o joc!”, explică Brăescu.

Reclamă

Iar matematica tinde să îi dea dreptate. Câștigătorul unei runde primește echivalentul a 25 de puncte, locul 2 20 de puncte iar a treia poziție 16. Cum etapa de la Serres are două runde atunci orice rezultat e posibil, în funcție de forma sportivilor și vremea.

“Circuitul e foarte bun, aderența e ok! Nu se arată ploaie, ba mai mult sunt 30 de grade. Deci, e perfectă vremea de concurs. Sper să nu apară probleme pe circuit pentru că vreau să închei acest an cu bine, mai ales că rezultatele sunt peste așteptări“, completează Brăescu, care în 2022 a ieșit deja campion național la clasa Stock 600 și Supermoto.

Sportivul ce-și întreține pasiunea din servicii funerare

Brăescu are o afacere puțin bizară pentru un sportiv de performanță. “Eu banii mi-i fac din servicii funerare. Nu mă ascund, era un business făcut și de ai mei din familie, deci oarecum am preluat tradiția. Eram antreprenor încă de la 18 ani, nu mi-a fost frică”, dezvăluie Denis.

Reclamă 4 / 0/3

E unul din reprezentanții de top ai sportivilor ce reprezintă România la competițiile externe de moto și o face cu prestații remarcabile. “Poate unii mă consideră prea bătrân pentru marea performanță la cei 28 de ani ai mei. Nu mă supăr, oricum eu la curse merg cu un singur gând, să dau tot din mine și să plec fericit. Momentan, sunt! Poate viitorul va aduce surprize dar eu mă bucur că am familia cu mine la competiții, așa ne bucurăm toți de pasiunea asta”, conchide Denis.

Recomandări
  • Ionel Pascotă și Denis Brăescu își joacă titlul la Supersport 600
  • Sportivul ce-și întreține pasiunea din servicii funerare

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 20:55 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 20:39 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele de start 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Citește și