Închide meniul

Șocant! O fostă medaliată olimpică, condamnată la 12 ani de închisoare de regimul lui Lukașenko

Alexandru Ivan Publicat: 26 decembrie 2022, 20:29

Reclamă
Șocant! O fostă medaliată olimpică, condamnată la 12 ani de închisoare de regimul lui Lukașenko

Medaliată olimpică din Belarus, condamnată la 12 ani de închisoare

Aliaksandra Herasimenia, la Jocurile Olimpice 2016 / Profimedia

O fostă medaliată olimpică din Belarus a fost condamnată la 12 ani de închisoare, fiind acuzată că a militat împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fosta înotătoare Aliaksandra Herasimenia, medaliată la Jocurile Olimpice din 2012 şi din 2016, a fost condamnată în lipsă la 12 ani de închisoare pentru “înfiinţarea unei structuri extremiste”, a anunţat organizaţia de apărare a drepturilor omului Viasna, potrivit news.ro.

Medaliată olimpică din Belarus, condamnată la 12 ani de închisoare

Condamnarea a fost pronunţată de un tribunal din Minsk. Procesul a început la 19 decembrie.

Potrivit ONG-ului, belarusa în vârstă de 36 de ani, care s-a retras din activitatea sportivă în 2019 şi trăieşte în exil, a fost considerată vinovată şi de “apel la sancţiuni împotriva Belarusului” şi de “transmiterea de informaţii false cu privire la evenimente” din ţară în 2020.

În 2020, în timpul unei mişcări de protest inedită faţă de realegerea contestată a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, fosta campioană a semnat o scrisoare deschisă, alături de alţi sportivi belaruşi, făcând apel la alegeri libere.

Reclamă

Ea a înfiinţat atunci Fundaţia belarusă pentru solidaritate sportivă (BSSF), organizaţie care îi ajută financiar şi juridic pe sportivii belaruşi aflaţi în vizorul autorităţillor. În aprilie 2021, ea a vândut la licitaţie medalia de aur câştigată la Campionatele Mondiale din 2012 în scopul strângerii de fonduri pentru sportivii care se opun puterii din Belarus.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOCalificările pentru cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko Vezi toate știrile
Citește și