Închide meniul

Șocant! O fostă medaliată olimpică, condamnată la 12 ani de închisoare de regimul lui Lukașenko

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 decembrie 2022, 20:29

Șocant! O fostă medaliată olimpică, condamnată la 12 ani de închisoare de regimul lui Lukașenko

Medaliată olimpică din Belarus, condamnată la 12 ani de închisoare

Aliaksandra Herasimenia, la Jocurile Olimpice 2016 / Profimedia

O fostă medaliată olimpică din Belarus a fost condamnată la 12 ani de închisoare, fiind acuzată că a militat împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fosta înotătoare Aliaksandra Herasimenia, medaliată la Jocurile Olimpice din 2012 şi din 2016, a fost condamnată în lipsă la 12 ani de închisoare pentru “înfiinţarea unei structuri extremiste”, a anunţat organizaţia de apărare a drepturilor omului Viasna, potrivit news.ro.

Medaliată olimpică din Belarus, condamnată la 12 ani de închisoare

Condamnarea a fost pronunţată de un tribunal din Minsk. Procesul a început la 19 decembrie.

Potrivit ONG-ului, belarusa în vârstă de 36 de ani, care s-a retras din activitatea sportivă în 2019 şi trăieşte în exil, a fost considerată vinovată şi de “apel la sancţiuni împotriva Belarusului” şi de “transmiterea de informaţii false cu privire la evenimente” din ţară în 2020.

În 2020, în timpul unei mişcări de protest inedită faţă de realegerea contestată a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, fosta campioană a semnat o scrisoare deschisă, alături de alţi sportivi belaruşi, făcând apel la alegeri libere.

Reclamă

Ea a înfiinţat atunci Fundaţia belarusă pentru solidaritate sportivă (BSSF), organizaţie care îi ajută financiar şi juridic pe sportivii belaruşi aflaţi în vizorul autorităţillor. În aprilie 2021, ea a vândut la licitaţie medalia de aur câştigată la Campionatele Mondiale din 2012 în scopul strângerii de fonduri pentru sportivii care se opun puterii din Belarus.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și