Închide meniul

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Înotătorul român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022

Cosmin Olteanu Publicat: 28 decembrie 2022, 13:48

Reclamă
David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Înotătorul român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere

David Popovici, cu tricolorul pe umeri / Profimedia

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Faimosul înotător român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest an, David Popovici (18 ani) a reușit să obțină medalii de aur la 100 și 200 de metri liber, atât la Europene, cât şi la Mondiale. Ba mai mult, a doborât recordul mondial la 100 de metri liber.

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv din Balcani în 2022, în cadrul anchetei organizate de agenţia bulgară BTA, la care au luat parte și agenţiile de ştiri din regiune, inclusiv Agerpres.

Înotătorul român s-a clasat pe primul loc la cea de-a 49-a ediţie a anchetei cu 64 de puncte, devansând sportivi legendari, cum ar fi tenismenul sârb Novak Djokovic (61 de puncte) sau fotbalistul croat Luka Modric (48 de puncte).

Totodată, pe locul 13, cu 10 puncte, s-a clasat canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an. Iar, pe locul 33, cu 3 puncte, canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial.

Reclamă

România are și alte nume pe lista sportivilor care au obținut performanțe în anul 2022: canotorii Ionela-Livia Cozmiuc, Sergiu Vasile Bejan, Marius Vasile Cozmiuc, halterofila Loredana Toma, gimnastele Sabrina Voinea, Amalia Puflea, atleta Bianca Florentina Ghelber, luptătorii Nicu Ojog, Andreea Ana, săritorul în apă Constantin Popovici, pugiliştii Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie, toţi medaliaţi la Europene şi/sau Mondiale.

Lista agenţiilor naţionale de ştiri din regiune care au participat la alcătuirea calasamentului „Cei mai buni sportivi din Balcani în 2022”: Agerpres (România), AA (Turcia), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), FENA (Bosnia-Herţegovina), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia de Nord), MINA (Muntenegru) şi Tanjug (Serbia).

Clasamentul sportivilor din Balcani, în anul 2022

……………………………………………………………………………………………………..

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:48 SUA – Kazahstan, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:20)! Elveția – Canada și Slovacia – Letonia, de la 21:20. Spectacol la CM de hochei 10:28 Ovidiu Popescu pleacă de la FCSB și semnează cu U Cluj! „Șepcile roșii” au spart banca pentru a-l convinge pe „Lampard” 10:13 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY 10:09 Crawley – Crewe, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (15:00). Finala play-off-ului de promovare în League One 9:55 „Să renunțe pentru România!” Neluțu Varga nu o vrea pe Corvinul în preliminariile Europa League! Declarație șocantă a patronului 9:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige 9:50 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 9:50 VIDEOA început nebunia în Salonic, înainte de Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu (20:00, AntenaPLAY) 9:16 VIDEOInter Miami, victorie fabuloasă în MLS! Colegul lui Messi a intrat pe teren și a marcat imediat un gol de senzație, în prelungiri 8:58 Ce adversare poate întâlni CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League. Echipa lui Dan Petrescu e cap de serie în turul 2 Vezi toate știrile
Citește și