Închide meniul

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Înotătorul român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022

Cosmin Olteanu Publicat: 28 decembrie 2022, 13:48

Reclamă
David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Înotătorul român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022

David Popovici a împlinit 19 ani şi şi-a donat ziua de naştere

David Popovici, cu tricolorul pe umeri / Profimedia

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric! Faimosul înotător român a fost desemnat cel mai valoros sportiv din Balcani în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest an, David Popovici (18 ani) a reușit să obțină medalii de aur la 100 și 200 de metri liber, atât la Europene, cât şi la Mondiale. Ba mai mult, a doborât recordul mondial la 100 de metri liber.

David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv din Balcani în 2022, în cadrul anchetei organizate de agenţia bulgară BTA, la care au luat parte și agenţiile de ştiri din regiune, inclusiv Agerpres.

Înotătorul român s-a clasat pe primul loc la cea de-a 49-a ediţie a anchetei cu 64 de puncte, devansând sportivi legendari, cum ar fi tenismenul sârb Novak Djokovic (61 de puncte) sau fotbalistul croat Luka Modric (48 de puncte).

Totodată, pe locul 13, cu 10 puncte, s-a clasat canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an. Iar, pe locul 33, cu 3 puncte, canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial.

Reclamă

România are și alte nume pe lista sportivilor care au obținut performanțe în anul 2022: canotorii Ionela-Livia Cozmiuc, Sergiu Vasile Bejan, Marius Vasile Cozmiuc, halterofila Loredana Toma, gimnastele Sabrina Voinea, Amalia Puflea, atleta Bianca Florentina Ghelber, luptătorii Nicu Ojog, Andreea Ana, săritorul în apă Constantin Popovici, pugiliştii Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie, toţi medaliaţi la Europene şi/sau Mondiale.

Lista agenţiilor naţionale de ştiri din regiune care au participat la alcătuirea calasamentului „Cei mai buni sportivi din Balcani în 2022”: Agerpres (România), AA (Turcia), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), FENA (Bosnia-Herţegovina), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia de Nord), MINA (Muntenegru) şi Tanjug (Serbia).

Clasamentul sportivilor din Balcani, în anul 2022

……………………………………………………………………………………………………..

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 0-1. Vinicius a deschis scorul după o pasă splendidă a lui Toni Kroos! 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” Vezi toate știrile
Citește și