Închide meniul

Programul lui David Popovici din 2023, după ce a scris istorie în înotul mondial

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 31 decembrie 2022, 19:47

Programul lui David Popovici din 2023, după ce a scris istorie în înotul mondial

Programul lui David Popovici din 2023

David Popovici, înaintea unei probe / Profimedia Images

Programul lui David Popovici din 2023 va conţine trei competiţii importante, care îl vor ajuta pe campionul nostru să se pregătească pentru Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima întrecere majoră la care va merge David este Campionatul Mondial din Japonia. Competiţia de la Fukuoka se va desfăşura în perioada 14-30 iulie, iar românul merge în Asia din postura de campion mondial la probleme de 100 şi 200 de metri liber.

Programul lui David Popovici din 2023, după ce a scris istorie în înotul mondial

În lipsa unui campionat european de seniori, cel mai probabil David Popovici va concura la Europenele U23 de la Dublin, între 10 şi 13 august.

Popovici va încheia anul în România, la Campionatul European în bazin scurt de la Bucureşti, în perioada 5-10 decembrie. În Australia, la începutul acestei luni, David a obţinut argintul la 200 de metri liber.

Prețul plătit de David Popovici pentru a scrie istorie

Prețul plătit de David Popovici pentru a fi campion mondial și european a fost dezvăluit de Camelia Potec. Președinta Federației Române de Natație a prezentat la ce riscuri se expun înotătorii români.

Reclamă

David Popovici a încheiat un an de vis. Campionul român a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber.

Camelia Potec a dezvăluit problemele cu care se confruntă înotătorii români, atât în timpul probelor, cât și la sesiunile de antrenamente, care durează ore în șir. Președinta FRT a declarat că cele mai des întâlnite sunt problemele musculare, dar totodată, prin faptul că sportivii petrec multe ore în apă, aceștia se confruntă și cu sinuzită, polipi, amigdale sau otite.

„Uzura fizică este una foarte mare și în înot cea mai mare problemă este uzura la umeri și, bineînțeles, lăsând la o parte probele de sprint, partea musculară, așa cum s-a întâmplat în cazul Biancăi (n.r. Costea), care, chiar la Campionatele Naționale a avut, la sosire, a încercat să facă o sosire mult mai puternică și a fost nevoie de o operație la cot, de la nivelul presiunii. La sosire, în competiție, ea antrenându-se pentru această cursă pe care a avut-o, dar s-a întâmplat.

Reclamă 4 / 0/3

La fel s-a întâmplat și cu Robert Glință, cu glezna. În momentul în care ai probe de sprint, ai nevoie de foarte multă pregătire fizică. Și în cazul lui Robert, accidentarea a fost la picior, dar pe uscat, nu în apă, dat tot la un antrenament. În probele de fond, semifond, există foarte mari probleme la umeri. Există foarte multe probleme cu sinuzita, polipi, amigdale, pentru că noi petrecem, sau unii dintre noi am petrecut, alții petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece.

Atunci când sunt temperaturi afară de -15 – 20 de grade, de cele mai multe ori rămânem cu sinuzite, otite. Și astea ne întrerup tot timpul de la pregătire. Avem nevoie de schimbări de strategie, schimbări de plan, de pregătire, de multe ori neparticipare la competiții”, a declarat Camelia Potec, pentru playsport.ro.

Medaliile cucerite de David Popovici, în 2022

  • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
  • Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
  • Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
  • Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt
  • Argint la Campionatele Mondiale în bazin scurt – 100 m liber
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO Vezi toate știrile
Citește și