Închide meniul

Franţa – Damenarca 29 – 34. Danezii au rescris istoria handbalului masculin. A devenit prima ţară care a câştigat 3 titluri mondiale consecutive

Publicat: 29 ianuarie 2023, 23:41

Reclamă
Franţa – Damenarca 29 – 34. Danezii au rescris istoria handbalului masculin. A devenit prima ţară care a câştigat 3 titluri mondiale consecutive

Danemarca a câştigat al treilea titlu mondial consecutiv

Profimedia

Franţa – Damenarca 29 – 34. Danemarca a rescris istoria handbalului masculin şi a câştigat al treilea titlu consecutiv, după o finală epică cu Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Danemarca a câştigat finala Campionatului Mondial de hadbal şi a devenit prima naţională din istorie care a câştigat de 3 ori la rând titlul mondial. Danezii şi-au luat, astfel, revanşa după finala olimpică pe care au pierdut-o în faţa francezilor.

Franţa – Damenarca 29 – 34. Danezii au rescris istoria handbalului masculin

Astfel, în urma succesului din finala cu Franţa, Danemarca a ajuns la o serie incredibilă de 28 de meciuri fără înfrângere la Campionatul Mondial. Naţionala de handbal masculin a Danemarcei a câştigat, duminică, la Stockholm, al treilea titlu mondial consecutiv, după ce a învins în finală campioana olimpică en-titre, Franţa.

Danemarca s-a impus în finala CM cu scorul de 34-29 (16-15).

Danezii au cucerit trofeul pentru a treia oară consecutiv, după ediţiile CM din 2019 şi 2021, scrie news.ro.

Reclamă

În urma disputării finalei, Danemarca este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, adversara sa Franţa fiind calificată la turneul final în calitate de gazdă.

Tot duminică, în finala pentru medalia de bronz, Spania – Suedia, scor 39-36 (18-22). În semifinale, identice cu cele de la ediţiile din 2011 şi 2021, Danemarca – Spania 26-23 şi Franţa – Suedia 31-26.

Naţionala României nu s-a mai calificat la un turneu final mondial din 2011, când s-a clasat pe locul 19. În calificările pentru ediţia CM din 2023, tricolorii au fost eliminaţi în faza play-off de echipa Macedoniei de Nord, care a încheiat competiţia din Polonia şi Suedia pe locul 27.
Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și