Închide meniul

Mihai Stoica, uluit că Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA: „Nu îmi vine să cred! Sper să n-ajungă unde am fost noi!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 ianuarie 2023, 23:30

Mihai Stoica, uluit că Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA: „Nu îmi vine să cred! Sper să n-ajungă unde am fost noi!

Mihai Stoica, uluit că Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA

Colaj Hepta

Mihai Stoica a avut o reacţie surprinzătoare după ce Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA. Managerul general de la FCSB nu vrea ca fostul selecţioner să aibă probleme şi să ajungă în spatele gratiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Stoica şi Victor Piţurcă au avut multe schimburi de replici dure de-a lungul timpului, însă managerul general al roş-albaştrilor a spus că nu ar vrea ca fostul selecţioner să fie condamnat şi să ajungă la închisoare.

Mihai Stoica, uluit că Victor Piţurcă a fost reţinut de DNA

Fostul selecţioner este anchetat într-un dosar care implică achiziționarea de măști de protecție, în perioada pandemiei. Direcției Naționale Anticorupție a oferit un comunicat în care anunţă că Victor Piţurcă (n.r. al cărui nume nu este specificat, dar apare sub titulatura de „persoană fizică”) a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Mihai Stoica speră ca fostul selecţioner să scape de problemele cu legea şi să scape de închisoare.

Eu aş regreta, sincer, să aibă probleme. La cum îl cunosc, şi îl cunosc destul de bine, chiar dacă relaţiile noastre au fost în ultima perioadă reci, e un om foarte calculat. Şi parcă nu îmi vine să cred că este el în situaţia asta. Sper să n-ajungă unde am fost noi (n.r. – Mihai Stoica şi Gigi Becali sunt doi dintre oamenii din fotbal care au fost la închisoare).

Reclamă

Eu ştiu foarte clar că şi el a avut aceleaşi regrete când noi am fost arestaţi. Îi ţin pumnii, altceva nu am ce să spun. Nici nu ştiu despre ce e vorba, adică doar ce am văzut din comunicatul dat de DNA. Suma e derizorie. (Moderatorul emisiunii: Mita de 50.000 de euro) Da, mi se pare ciudat. Deci la 2 milioane, 10.000 mită? De asta zic că e ciudat.„, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

La rândul său, Viorel Moldovan speră ca fostul selecţioner să îşi dovedească nevinovăţia în dosarul instrumentat de procurorii DNA.

„E greu de comentat această situaţie în acest moment. Nu ştim ce a fost acolo. Chiar nu mă aşteptam ţinând cont că Victor Piţurcă are totuşi o anumită ţinută, un om care se respectă. Eu sper să fie ok şi să nu aibă probleme„, a spus şi Viorel Moldovan pentru sursa mai sus citată.

Reclamă 4 / 0/3

Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore

Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore, anunţă DNA. Fostul selecţioner este anchetat într-un dosar care implică achiziționarea de măști de protecție, în perioada pandemiei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual;

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

Reclamă

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019„, se arată în comunicatul DNA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins Vezi toate știrile
Citește și