Închide meniul

Cifre record! CSA Steaua a dezvăluit bugetul total cheltuit în 2022. Suma primită de echipa de fotbal

Antena Sport Publicat: 10 februarie 2023, 11:20 / Actualizat: 10 februarie 2023, 12:50

Reclamă
Cifre record! CSA Steaua a dezvăluit bugetul total cheltuit în 2022. Suma primită de echipa de fotbal

CSA Steaua - Oțelul

Jucătorii de la CSA Steaua, în timpul unui meci / Hepta

Cifre record! CSA Steaua a dezvăluit bugetul total cheltuit în 2022. Clubul Sportiv al Armatei a prezentat bilanțul financiar pe anul trecut, în care au fost înregistrate veniturile și cheltuielile tuturor secțiilor sportive. Echipa de fotbal a “militarilor”, pregătită de Daniel Oprița, a beneficiat, la rândul ei, de o sumă promițătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa de fotbal din cadrul CSA Steaua este lider în Liga a 2-a, cu 3 etape rămase până la finalul sezonului regular. În continuare, formația din Ghencea nu are însă drept de promovare în prima ligă.

Cifre record! CSA Steaua a dezvăluit bugetul total cheltuit în 2022

Între timp, s-au aflat sumele cheltuite de CSA Steaua în anul fiscal 2022. Potrivit digisport.ro, bugetul total, pentru cele 32 de secții sportive din cadrul clubului, a fost de aproximativ 134 de milioane de lei, adică 27,37 milioane de euro.

Este cel mai mare buget avut la dispoziție vreodată de clubul din Ghencea. Conform bilanțului prezentat, veniturile și cheltuielile ale CSA Steaua au fost egale, în valoare de 134.020.000 lei.

Sumele au crescut semnificativ față de anul 2022, când CSA Steaua a avut un buget de 116.662.000 lei (aproximativ 23,6 milioane de euro).

Reclamă
Reclamă

Câți bani a primit echipa de fotbal a CSA Steaua în 2022

Din acești bani, în 2022, echipa de fotbal a CSA Steaua a beneficiat de 9,7 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro). Din suma respectivă, 3.05 milioane de lei au fost redirecționate către academie. De menționat că formația lui Daniel Oprița a obținut 600.000 de euro în urma contractelor de sponsorizare.

“În 2022, Steaua se mândrește cu 30 de medalii câștigate la Campionatele Mondiale și 47 de locuri pe podium la Campionatele Europene.

Cele șase titluri mondiale, cât și cele 12 medalii de aur continentale câştigate la seniori, ne dovedesc valoarea incontestabilă a ceea ce înseamnă Clubul Steaua pentru sportul naţional şi international”, a anunțat CSA Steaua, la finalul anului 2022.

Reclamă

În prezent, CSA Steaua se află pe primul loc în Liga a 2-a, cu un avans de două puncte față de Poli Iași și Oțelul Galați, cele două echipe care completează podiumul. Totuși, “militarii” nu dețin drept de promovare deoarece sunt finanțați de o instituție de drept public, MApN.

Daniel Oprița s-a resemnat! Antrenorul celor de la CSA Steaua este nemulțumit de faptul că echipa sa nu are drept de promovare în Liga 1.

Ce spune Daniel Oprița despre posiblitatea ca CSA Steaua să primească drept de promovare în Liga 1

CSA Steaua nu va putea promova în Liga 1, la finalul actualului sezon, chiar dacă locul din clasament îi va permite acest lucru, deoarece regulamentul FRF interzice echipelor departamentale să evolueze în primul eșalon.

Daniel Oprița nu este încrezător în șansele ca CSA Steaua să primească drept de promovare în Liga 1. Ba mai mult, acesta spune că nici măcar în vestiarul echipei nu se mai vorbește despre o posibilă promovare, la finalul sezonului.

„Nu mai sunt discuţii în vestiar apropo de promovare, nu ne mai gândim la lucrul ăsta. Băieţii se gândesc, când intră pe teren, să dea totul, să joace bine şi să aibă rezultate, pentru că de asta sunt plătiţi. Cred că fac bine lucrul acesta. Mai departe, nu mai depinde de noi. Vrem să ne facem datoria până la capăt. 

Că avem sau nu drept de promovare, noi suntem pe primul loc şi suntem mulţumiţi, din punct de vedere sportiv. Arătăm că ne facem meseria aşa cum trebuie, staff-ul şi jucătorii. Noi am demonstrat pe teren că ne facem treaba, asta e important. E clar că mi-aş fi dorit ca poziţia pe care o avem la final să aducă şi promovarea. Să fim în Liga 1, că de aia jucăm.

Noi sperăm încă la promovare, suntem la un club mare. Trebuie să îl ducem acolo unde îi este locul. Sperăm ca din vară… Dar şi din sezonul acesta, dacă mai există vreo soluţie. Mai avem o speranţă mică, dar e greu. Din sezonul următor sperăm să avem acel drept de promovare. 

Nu ştiu cine e favorită la promovare, dacă noi nu putem, e greu de spus. Echipele care sunt în faţă. Poate Poli Iaşi, pentru că are un buget mare, are un lot foarte bun, completat cu câţiva jucători de calitate. Iaşiul ar trebui să fie printre favoritele la promovare. Nu au existat oferte din Liga 1 pentru mine, eu voi rămâne aici”, a declarat Daniel Oprița.

Reclamă

Prinde Dinamo un loc în play-off în acest sezon?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:13

Denis Alibec, verdict uluitor după Buzău – Farul 1-0: „Ne batem la retrogradare”. Vedeta lui Hagi nu s-a ferit de cuvinte

18:58

Un jucător al Oţelului a recunoscut că îi este frică de Dorinel Munteanu! Reacţia preşedintelui clubului

18:49

LIVE SCOREManchester United – Tottenham 0-1! Radu Drăguşin este rezervă. Atletico – Real Madrid se joacă la 22:00

18:23

Ianis Hagi, cerut din nou la prima echipă după ce Rangers s-a chinuit acasă: „De ce să nu-l alegi pe el?”

18:14

LIVE VIDEOFC Porto – Arouca, în AntenaPLAY (20:00). Famalicao – Nacional se joacă ACUM! Spectacol total în Liga Portugal

18:01

„Un tâlhar!” Andrei Nicolescu, făcut praf de Cornel Dinu: „Compromite istoria lui Dinamo”. Atac fără precedent al „Procurorului”

1 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 2 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 3 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 4 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 Elias Charalambous anunță schimbări înainte de Sepsi – FCSB! Unde îl vede pe Vlad Chiricheș: „Poate juca acolo dacă e nevoie”
Citește și