Închide meniul

Sorana Cîrstea, înaintea duelului de vis cu Iga Swiatek din sferturile de la Indian Wells: ”E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei”

Dan Roșu Publicat: 15 martie 2023, 10:17

Reclamă

Sorana Cîrstea a vorbit înainte de meciul cu Iga Swiatek, din sferturile de finală de la Indian Wells, despre calitățile celei mai bune jucătoare din lume. Sori nu uită singura întâlnire dintre cele două, câștigată de poloneză, la Australian Open 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida de anul trecut de la Melbourne a fost una echilibrată, adjudecată de Iga, cu 5-7, 6-3, 6-3. Sorana susține că între timp, Swiatek a devenit cea mai puternică jucătoare din circuit, ea cucerind în 2022 Roland Garros și US Open.

Sorana Cîrstea, înaintea duelului de vis cu Iga Swiatek din sferturile de la Indian Wells

„Încă îmi amintesc acel meci. A fost o partidă incredibilă şi de obicei nu spun aşa ceva despre o confruntare pe care o pierd. De atunci, Iga a decolat în circuit, a jucat incredibil, a fost dominantă. E o jucătoare completă, se mişcă excelent, nu are momente de cădere în meciuri, e foarte constantă.

E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei, dar cel mai mult mă impresioneayă modul în care se deplasează în teren. E cea mai bună de departe la acest capitol. Îmi place de Iga, e o sportivă foarte dulce, e un exemplu pentru noi toţi”, a pus Cîrstea, citată de eurosport.ro.

Sorana Cîrstea, la cea mai bună performanță de la Indian Wells

La această ediție a turneului californian, Sorana Cîrstea și-a depășit performanțele anterioare, ajungând în sferturile de finală. În 2022, Sori atingea optimile, fiind eliminată de Simona Halep, care o învingea cu 6-1, 6-4.

Reclamă

De cealaltă parte, Iga Swiatek se află la a patra participare la Indian Wells și a obținut deja un trofeu, în 2022. Anul trecut, ea a trecut pe parcurs de jucătoare precum Halep, Kerber, Sakkari sau Keys.

Sorana Cîrstea, în sferturi, la Indian Wells

Sorana Cîrstea (83 WTA) s-a calificat în sferturi la Indian Wells, după ce a învins-o, miercuri, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 5 WTA. Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, după un meci care a durat două ore şi 23 de minute.

Este pentru prima oară când Cîrstea se impune în faţa lui Garcia, după ce a pierdut precedentele două întâlniri. De asemenea, Cîrstea a reuşit prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 5 mondial, după succesul împotriva Karolinei Pliskova la Beijing, în 2017.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru accederea în sferturi, Cîrstea va primi 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” Vezi toate știrile
Citește și