Închide meniul

Andrei Coubiș a fost convocat la naționala U20 a Italiei! Fundașul jucase până acum pentru România

Cosmin Cioboată Publicat: 18 martie 2023, 9:01

Reclamă
Andrei Coubiș a fost convocat la naționala U20 a Italiei! Fundașul jucase până acum pentru România

Andrei Coubiș a ales Italia în detrimentul României

Andrei Coubiș a ales Italia în detrimentul României / Profimedia

Andrei Coubiș a fost convocat la naționala U20 a Italiei! Fundașul de 19 ani, de la AC Milan, jucase până acum pentru selecționatele de tineret ale României. Coubiș se afla și pe lista preliminară a lui Emil Săndoi, la naționala U21 a României. În cele din urmă, jucătorul cu dublă cetățenie a ales să reprezinte Italia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coubiș, care în prezent evoluează la echipa U19 a lui AC Milan, a fost convocat la naționala U20 a Italiei. Selecționerul Carmine Nunziata l-a inclus în lotul final pentru meciurile cu Norvegia și Germania, de pe 23 și 27 martie, din cadrul Elite League U20.

Andrei Coubiș a fost convocat la naționala U20 a Italiei! Fundașul jucase până acum pentru România

Andrei Coubiș a avut o alegere dificilă de făcut. Tânărul fundaș a fost nevoit să aleagă între România, țara părinților săi, și Italia, locul unde născut.

Până acum, Coubiș evoluase doar pentru selecționatele de tineret ale României. El a bifat apariții la naționalele U19, U20 și U21. Stoperul de 19 ani a jucat inclusiv la Campionatul European U19 de vara trecută, alături de „tricolorii mici”.

Andrei Coubiș îi promisese lui Bogdan Lobonț, fostul selecționer al României U20, că va continua să joace pentru țara părinților săi.

Reclamă

Între timp, Andrei Coubiș și-a reevaluat opțiunile și a ales să joace pentru Italia. El ar putea debuta la naționala U20 a italienilor în meciul cu Norvegia, de pe 23 martie.

„L-am sunat și am spus în felul următor – am vorbit prima dată în italiană, e născut aici, dar a plecat acolo. I-am zis: ‘Andrei, în funcție de ceea îmi răspunzi la întrebare, continuăm sau nu discuția. N-are rost să pierd timpul cu tine și nici tu cu noi.

Important e ce vrei tu să faci: vrei să joci pentru echipa națională sau nu? În funcție de răspunsul tău, continuăm sau nu discuția. E simplu!’. A zis ‘da, vreau să joc!’. Bine, dacă ai zis da, rămâne da, ți-l tatuezi pe piele. Joci la echipa națională până în momentul în care consideri sau până când îți închei cariera'”, a spus, recent, Bogdan Lobonț, potrivit sport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Stoichiță, despre decizia lui Andrei Coubiș de a refuza naționala României

Mihai Stoichiță a vorbit despre decizia lui Andrei Coubiș și Daniel Boloca de a refuza naționala României!

În ultima perioadă, s-a vehiculat tot mai accentuat faptul că Andrei Coubiș (19 ani, fundaș AC Milan Primavera) și Daniel Boloca (24 de ani, mijlocaș Frosinone) ar refuza să evolueze pentru naționala României, fiind tentați de reprezentativa Italiei.

Între timp, a apărut confirmarea oficială că Andrei Coubiș a ales Italia în detrimentul României.

Mihai Stoichiță susține că Coubiș ar fi influențat de impresarul său să nu accepte să joace pentru reprezentativa României.

„E opțiunea lui Coubiș. Din ce am înțeles, nu e chiar pornită de la el, ci de la cel care îl reprezintă, un agent italian. Care probabil îl influențează către o zonă de prezență în echipa U21 a Italiei, ceva în genul ăsta. Probabil de aici declarațiile lui.

Noi am mai încercat să luăm legătura cu el prin telefon. A fost cam confuz… am și mesajele, în sfârșit, n-are importanță. Trebuie să ținem cont de un element foarte important. Românii născuți și crescuți acolo nu știu cât mai trăiesc românește.

Decizia îi aparține. Probabil se gândește la ce e mai bine pentru el. Noi, FRF, am făcut tot: l-am convocat, am ținut legătura cu el și încercăm să-l determinăm să joace pentru România”, a declarat Mihai Stoichiță, conform sursei citate anterior.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN Vezi toate știrile
Citește și