Închide meniul

Bogdan Lobonț l-a sunat pe jucătorul care ar fi refuzat naționala României: “De ce nu mai vrei să vii? N-are rost s-o întoarcem pe toate fețele!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 decembrie 2022, 18:34

Bogdan Lobonț l-a sunat pe jucătorul care ar fi refuzat naționala României: “De ce nu mai vrei să vii? N-are rost s-o întoarcem pe toate fețele!”

Bogdan Lobonț a fost selecționerul României U20

Bogdan Lobonț a fost selecționerul României U20 / Hepta

Bogdan Lobonț l-a sunat pe jucătorul care ar fi refuzat naționala României și l-a întrebat care este motivul. Este vorba despre Cătălin Cîrjan (20 de ani), mijlocașul legitimat la Arsenal. Fostul selecționer al României U20 a avut o discuție decisivă cu Cîrjan, în care l-a întrebat de ce nu vrea să evolueze sub “tricolor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În presă apăruse zvonul conform căruia Cătălin Cîrjan ar fi refuzat convocările la naționalele de tineret, după ce bifase o apariție la selecționata U16, în urmă cu 4 ani.

Bogdan Lobonț l-a sunat pe jucătorul care ar fi refuzat naționala României

Bogdan Lobonț a condus naționala U20 a României în perioada august 2021 – iunie 2022. În aceste luni, fostul mare portar, poreclit “Pisica”, a chemat sub “tricolor” un număr mare de jucători cu potențial.

Lobonț a sunat personal 3 jucători pentru a-i întreba de ce ezită să accepte convocările. Este vorba despre Andrei Coubiș (AC Milan Primavera), Andrei Moțoc (Salernitana) și Cătălin Cîrjan. Primii doi jucători, care au dublă cetățenie, erau nehotărâți dacă să dea curs convocărilor venite din România sau să aștepte o selecție din Italia, respectiv Moldova.

În schimb, situația lui Cătălin Cîrjan era mai delicată. Bogdan Lobonț credea că mijlocașul de la Arsenal U23 nu vrea să mai îmbrace tricoul României. Astfel, “Pisica” n-a stat pe gânduri și l-a contactat pentru a afla răspunsul.

Reclamă

„Eu îți spun cum am procedat și îți dau exemple. Primul e Coubiș, de la AC Milan. L-am sunat și am spus în felul următor – am vorbit prima dată în italiană, e născut aici, dar a plecat acolo. I-am zis: ‘Andrei, în funcție de ceea îmi răspunzi la întrebare, continuăm sau nu discuția. N-are rost să pierd timpul cu tine și nici tu cu noi.

Important e ce vrei tu să faci: vrei să joci pentru echipa națională sau nu? În funcție de răspunsul tău, continuăm sau nu discuția. E simplu!’. A zis ‘da, vreau să joc!’. Bine, dacă ai zis da, rămâne da, ți-l tatuezi pe piele. Joci la echipa națională până în momentul în care consideri sau până când îți închei cariera’.

Aceeași chestie cu Moțoc, jucător cu dublă naționalitate, Moldova și România. Aceeași întrebare. A zis ‘să vorbim cu tata’. Acolo e un discurs mai amplu și nu vreau să intru în amănunte. 

Reclamă 4 / 0/3

Bogdan Lobonț l-a sunat pe Cătălin Cîrjan: „De ce nu mai vrei la națională?”

Pot să ți-l dau ca exemplu și pe Cîrjan, de la Arsenal. Aceeași situație. Despre el mi s-a spus că a refuzat să vină la echipa națională. A fost convocat și ar fi refuzat să vină la națională. Ok, să vedem de ce. Am pus mâna pe telefon, l-am sunat: ‘Cătălin, care e situația? De ce nu mai vrei?’.

A spus: ‘Nu, domn’ profesor, nu e așa!’. Și mi-a explicat copilul de ce nu: ‘Știți foarte bine că ați jucat și dumneavoastră la echipe importante, iar în acea perioadă în care erau acțiunile erau foarte mulți accidentați la prima echipă a lui Arsenal. Eu mă antrenam la prima echipă ca să debutez în Premier League. Pentru mine era maxim unde puteam ajunge. Nu am refuzat niciodată să joc pentru naționala României’. Ghinionul lui a fost că a avut o accidentare care l-a ținut puțin mai mult în afara gazonului decât s-a prevăzut.

Asta e: vrei să joci pentru echipa națională? Că n-are rost să o întoarcem pe toate fețele. E simplu: da sau nu! Dar dacă ai zis da, trebuie să fie da și să dai totul, cu inima deschisă”, a povestit Bogdan Lobonț, potrivit sport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro Vezi toate știrile
Citește și