Închide meniul

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Decizia luată de Didier Deschamps

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 martie 2023, 8:36

Reclamă
Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Decizia luată de Didier Deschamps

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al Franţei

Profimedia

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Jurnaliştii de la Le Figaro scriu că selecţionerul Didier Deschamps i-a comunicat decizia starului de la PSG luni seară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, va fi noul căpitan al reprezentativei Franţei, vicecampioana mondială, conform deciziei selecţionerului Didier Deschamps. În vârstă de 24 de ani, cu 66 de selecţii şi 34 de goluri, Mbappe preia banderola de la Hugo Lloris, retras de la echipa naţională, la fel ca şi „vicecăpitanul” Raphael Varane.

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei

Decizia i-a fost anunţată lui Mbappe de Deschamps luni seară, după ce selecţionerul a discutat şi cu Antoine Griezmann de la Atletio Madrid, aflat de asemenea „în cursa” pentru banderola de căpitan, scrie news.ro.

Primul meci în care Franţa îl va avea căpitan pe Kylian Mbappe şi pe Griezmann vicecăpitan va fi cu Olanda, vineri, în preliminariile Euro-2024.

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței, după o carieră fabuloasă în tricoul Les Bleus. Într-un interviu pentru ziarul L’Équipe, acesta a spus că „vine un moment când trebuie să ştii să predai ştafeta”„Am spus şi am repetat mereu că echipa Franţei nu aparţine nimănui şi trebuie să ne asigurăm cu toţii că aşa este, eu în primul rând”, a spus el.

Reclamă

„Cred că echipa este pregătită să continue, există şi un portar care este pregătit n.r. – Mike Maignan)”, a spus căpitanul Les Blues.

Cu echipa Franţei, el a participat la patru turnee finale ale Cupei Mondiale şi a câştigat unul, în 2018. Format la OGC Nice, actualul portar al formaţiei Tottenham va rămâne în legenda echipei Franţei.

Lloris, care deţine recordul la numărul de meciuri cu banderola de căpitan, lasă echipa Franţei cu sentimentul datoriei împlinite: „Nu este uşor să anunţ asta, dar după paisprezece ani în care am apărat acest tricou, pe care l-am purtat cu imensă plăcere, cu mândrie, datorie şi simţ al responsabilităţii, cred că am ajuns la final”.

Reclamă 4 / 0/3

Hugo Lloris a dat cărţile pe faţă, după ce Karim Benzema a lipsit de la Campionatul Mondial

Hugo Lloris a negat zvonurile apărute în presă, conform cărora unii jucători din naţionala Franţei s-au opus revenirii lui Karim Benzema la Campionatul Mondial. Portarul lui Tottenham susţine că toţi francezi ar fi vrut ca atacantul lui Real Madrid să evolueze la turneul final din Qatar, pentru a-şi ajuta naţionala.

„Sunt multe lucruri care s-au spus, care sunt complet false sau ridicole. Am fi preferat să îl avem cu noi pe câștigătorul Balonului de Aur, mai ales văzând ce ne-a adus de când a revenit la națională.

Să spunem că noi am determinat absența lui este complet fals și nu văd cum am fi putut beneficia din asta. A fost esențial pentru noi timp de 18 luni, ne-a ajutat să câștigăm Liga Națiunilor. Revenirea lui nu ar fi fost decât benefică și este nedrept să spui că unii dintre noi ar fi preferat îndepărtarea lui. Când participi la o Cupă Mondială, vrei să o faci cu cei mai buni jucători”, a declarat Hugo Lloris, conform mirror.co.uk.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga Vezi toate știrile
Citește și