Închide meniul

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Decizia luată de Didier Deschamps

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 martie 2023, 8:36

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Decizia luată de Didier Deschamps

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al Franţei

Profimedia

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei. Jurnaliştii de la Le Figaro scriu că selecţionerul Didier Deschamps i-a comunicat decizia starului de la PSG luni seară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, va fi noul căpitan al reprezentativei Franţei, vicecampioana mondială, conform deciziei selecţionerului Didier Deschamps. În vârstă de 24 de ani, cu 66 de selecţii şi 34 de goluri, Mbappe preia banderola de la Hugo Lloris, retras de la echipa naţională, la fel ca şi „vicecăpitanul” Raphael Varane.

Kylian Mbappe va fi noul căpitan al naţionalei Franţei

Decizia i-a fost anunţată lui Mbappe de Deschamps luni seară, după ce selecţionerul a discutat şi cu Antoine Griezmann de la Atletio Madrid, aflat de asemenea „în cursa” pentru banderola de căpitan, scrie news.ro.

Primul meci în care Franţa îl va avea căpitan pe Kylian Mbappe şi pe Griezmann vicecăpitan va fi cu Olanda, vineri, în preliminariile Euro-2024.

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea de la naționala Franței, după o carieră fabuloasă în tricoul Les Bleus. Într-un interviu pentru ziarul L’Équipe, acesta a spus că „vine un moment când trebuie să ştii să predai ştafeta”„Am spus şi am repetat mereu că echipa Franţei nu aparţine nimănui şi trebuie să ne asigurăm cu toţii că aşa este, eu în primul rând”, a spus el.

Reclamă

„Cred că echipa este pregătită să continue, există şi un portar care este pregătit n.r. – Mike Maignan)”, a spus căpitanul Les Blues.

Cu echipa Franţei, el a participat la patru turnee finale ale Cupei Mondiale şi a câştigat unul, în 2018. Format la OGC Nice, actualul portar al formaţiei Tottenham va rămâne în legenda echipei Franţei.

Lloris, care deţine recordul la numărul de meciuri cu banderola de căpitan, lasă echipa Franţei cu sentimentul datoriei împlinite: „Nu este uşor să anunţ asta, dar după paisprezece ani în care am apărat acest tricou, pe care l-am purtat cu imensă plăcere, cu mândrie, datorie şi simţ al responsabilităţii, cred că am ajuns la final”.

Reclamă 4 / 0/3

Hugo Lloris a dat cărţile pe faţă, după ce Karim Benzema a lipsit de la Campionatul Mondial

Hugo Lloris a negat zvonurile apărute în presă, conform cărora unii jucători din naţionala Franţei s-au opus revenirii lui Karim Benzema la Campionatul Mondial. Portarul lui Tottenham susţine că toţi francezi ar fi vrut ca atacantul lui Real Madrid să evolueze la turneul final din Qatar, pentru a-şi ajuta naţionala.

„Sunt multe lucruri care s-au spus, care sunt complet false sau ridicole. Am fi preferat să îl avem cu noi pe câștigătorul Balonului de Aur, mai ales văzând ce ne-a adus de când a revenit la națională.

Să spunem că noi am determinat absența lui este complet fals și nu văd cum am fi putut beneficia din asta. A fost esențial pentru noi timp de 18 luni, ne-a ajutat să câștigăm Liga Națiunilor. Revenirea lui nu ar fi fost decât benefică și este nedrept să spui că unii dintre noi ar fi preferat îndepărtarea lui. Când participi la o Cupă Mondială, vrei să o faci cu cei mai buni jucători”, a declarat Hugo Lloris, conform mirror.co.uk.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și