Închide meniul

Bojan Krkic, poreclit în trecut “noul Messi”, și-a anunțat retragerea din fotbal la 32 de ani!

Cosmin Cioboată Publicat: 22 martie 2023, 16:41

Reclamă
Bojan Krkic, poreclit în trecut “noul Messi”, și-a anunțat retragerea din fotbal la 32 de ani!

Bojan Krkic s-a retras din fotbal

Bojan Krkic s-a retras din fotbal / Profimedia

Bojan Krkic, poreclit în trecut “noul Messi”, și-a anunțat retragerea din fotbal la 32 de ani! Atacantul spaniol a fost lansat în fotbalul mare de celebra academie a Barcelonei, La Masia, și era considerat de multă lume drept urmașul lui Lionel Messi. Din păcate pentru el, cariera sa a intrat pe o pantă descendentă, de pe care Bojan n-a mai reușit să se redreseze.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cotidianul Marca anunță că Bojan Krkic a decis să își agațe ghetele în cui la vârsta de numai 32 de ani. Anunțul oficial va fi făcut de fotbalist în cadrul unui eveniment, în cursul zilei de 23 martie, pe Camp Nou.

Bojan Krkic, poreclit în trecut “noul Messi”, și-a anunțat retragerea din fotbal la 32 de ani!

Așadar, Bojan vrea să își încheie povestea din fotbal acolo unde a început-o: pe stadionul legendar al Barcelonei.

Atacantul a impresionat pe toată lumea cu calitățile sale extraordinare la grupele de juniori ale catalanilor. El și-a făcut repede loc către prima echipa a Barcelonei, iar în 2007 a debutat oficial la echipa pentru care evoluau nume răsunătoare precum Lionel Messi, Samuel Eto’o sau Ronaldinho.

Bojan abia împlinise 17 ani și devenea cel mai tânăr jucător al Barcelonei care evoluează în La Liga și UEFA Champions League. Mai mult, grație prestațiilor sale entuziasmante, tânărul atacant primea eticheta de “Noul Messi”.

Reclamă

Starul argentinian era deja un jucător consacrat pe Camp Nou, iar fanii catalani își doreau ca Bojan Krkic să repete performanțele sale.

Ce s-a întâmplat cu Bojan Krkic: „La 17 ani, viața mea s-a schimbat complet!”

Aventura lui Bojan Krkic pe Camp Nou n-avea să fie însă la fel de spectaculoasă ca cea a lui Messi. El a fost vândut la AS Roma în 2011. Ibericul s-a întors la Barcelona doi ani mai târziu, însă nu pentru mult timp. În aceeași vară a fost împrumutat la Ajax, iar în 2014 a fost cedat definitiv la Stoke City.

Bojan Krkic părea să aibă un viitor strălucit în fotbalul mare, însă lucrurile au luat o întorsătură drastică. Atacantul s-a lovit de o presiune uriașă și de stări de anxietate, care l-au încetinit în drumul său către glorie.

Reclamă 4 / 0/3

“La 17 ani, viața mea s-a schimbat complet. Corpul meu mi-a spus să mă opresc.

Treci de la a fi o persoană la un personaj. Eu la 17 ani a trebuit să lupt împotriva etichetei de ‘noul Messi’. Înveți să te îndepărtezi de etichetele externe și să devii conștient de care sunt limitele tale și să le accepți. E dificil să gestionezi. 

Partea bună în astfel de momente e că nu ești conștient de ceea ce generezi. Îți îndeplinești visul pe care îl ai de mic. Nu eram conștient de magnitudinea scenarului în care eram introdus la 17 ani”, povestea, în trecut, Bojan Krkic.

De atunci, cariera sa a luat-o la vale. Bojan Krkic a continuat să joace pentru formații mediocre, iar visul său de a-i călca pe urme lui Lionel Messi s-a năruit, încet și sigur.

Bojan Krkic, dublu câștigător de UEFA Champions League cu Barcelona

Bojan a îmbrăcat ultima oară tricoul japonezilor de la Vissel Kobe, în iulie 2022. De-a lungul carierei, atacantul a mai evoluat la AC Milan, Mainz, Alaves și Montreal.

Cele mai mari performanțe le-a trăit la Barcelona, alături de care a câștigat nu mai puțin de 10 trofee: două UEFA Champions League, 3 titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

41 de goluri și 19 pase decisive și-a trecut în cont Bojan Krkic, în cele 163 de meciuri jucate pentru Barcelona.

Reclamă

Bojan Krkic a bifat o singură selecție la naționala Spaniei, în 2008, sub comanda lui Vicente del Bosque.

15 milioane de euro a fost cea mai mare cotă de piață a lui Bojan, în 2010, potrivit transfermarkt.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” Vezi toate știrile
Citește și