Închide meniul

Barcelona ar putea fi exclusă din competiţiile europene! Anunţul răsunător al presei din Spania

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 martie 2023, 14:16

Barcelona ar putea fi exclusă din competiţiile europene! Anunţul răsunător al presei din Spania

S-a încheiat ultima zi de transferuri

Steag Barcelona / Profimedia

Barcelona ar putea fi exclusă din competiţiile europene! Anunţul răsunător a fost făcut de cotidianul El Confidencial, ca urmare a scandalului cu privire la plăţi ale grupării catalane către fostul vicepreşedinte al comisiei arbitrilor, Enriquez Negreira.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA urmăreşte îndeaproape acest caz. La 24 februarie, departamentul de integritate al UEFA a trimis o scrisoare la federaţia spaniolă, cerând informaţii complete cu privire la cazul FC Barcelona – Negreira.

Barcelona ar putea fi exclusă din competiţiile europene

Faptele de care este acuzată gruparea catalană sunt prescrise conform legilor sportive spaniole, însă UEFA poate lua măsuri. Deja forul continental se gândeşte să se alăture procesului, la fel ca federaţia spaniolă şi Real Madrid.

Regulamentuul UUEFA prevede că federaţiilor sau cluburilor implicate în orice activitate de influenţare a rezultatului vreunui meci la nivel naţional sau internaţional li se poate refuza participarea la competiţiile UEFA cu efect imediat. În această prevedere s-ar putea încadra implicarea FC Barcelona în cazul Negreira, menţionează RMC Sport.

La 10 martie, justiţia spaniolă a acuzat FC Barcelona şi pe doi dintre foştii săi preşedinţi pentru „corupţie”, „încălcare a încrederii” şi „înregistrări comerciale false” în cazul plăţilor suspecte de bani de la clubul catalan către Jose Maria Enriquez Negreira, fost conducător al arbitrajului spaniol, de asemenea urmărit penal.

Reclamă

La nivel sportiv, preşedintele LaLiga, Javier Tebas, a afirmat după apariţia scandalului că FC Barcelona nu ar risca nimic, cel puţin în Spania, deoarece faptele, vechi de peste cinci ani, sunt considerate prescrise.

Actualul președinte, Joan Laporta, a negat implicarea Barcelonei în scandalul de corupție

„Barça nu a cumpărat niciodată arbitri şi nu a avut niciodată intenţia de a cumpăra vreunul, să fie clar”, a asigurat actualul preşedinte al FC Barcelona, ​​Joan Laporta, în cadrul unei conferinţe de presă. Un mesaj în concordanţă cu cel al lui Maria Enriquez Negreira, care neagă orice favoruri făcute Barcelonei.

La nivel sportiv, FC Barcelona nu riscă nimic, cel puţin în Spania: faptele, vechi de peste cinci ani, sunt într-adevăr considerate prescrise, potrivit preşedintelui LaLiga Javier Tebas. UEFA şi FIFA nu şi-au făcut cunoscută poziţia.

Reclamă 4 / 0/3

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al CTA între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Sesizat de organele fiscale cu privire la posibile nereguli în plata impozitelor de către o companie aparţinând lui Enriquez Negreira, procuratura deschisese o anchetă prealabilă în primăvara anului 2022 pentru a verifica motivul şi cadrul în care s-au făcut aceste plăţi.

„FC Barcelona a obţinut şi menţinut un acord verbal strict confidenţial cu José Maria Enriquez Negreira, astfel încât, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului Tehnic de Arbitraj (CTA) şi în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă desfăşoară acţiuni care tind să avantajeze clubul FC Barcelona în luarea unor decizii de către arbitri”, a explicat procuratura.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și