Închide meniul

Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani! Recordul la care au contribuit din plin Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Viviana Moraru Publicat: 17 aprilie 2023, 13:31

Reclamă
Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani! Recordul la care au contribuit din plin Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Strasbourg - PSG, LIVE SCORE, 22:00

Kylian Mbappe și Leo Messi / Profimedia

S-a atins o bornă uriaşă în Ligue 1, după 45 de ani. Pentru prima dată după această perioadă de timp, primii nouă jucători din topul marcatorilor au cel puţin 15 goluri înscrise, informează RMC Sport. Kylian Mbappe şi Lionel Messi s-au întrecut în a înscrie goluri în actualul sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul din Franţa este primul dintre celelalte ligi de top din Europa, în actualul sezon, în care primii nouă marcatori au cel puţin 15 goluri trecute în cont.

Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani

După 31 de etape, primele nouă locuri în topul marcatorilor sunt ocupate de Kylian Mbappe – 20 de goluri (două din penalty), Jonathan David – 20 de goluri (şase din penalty), Alexandre Lacazette – 19 goluri (cinci din penalty), Folarin Balogun – 18 goluri (cinci din penalty), Wissam Ben Yedder – 17 goluri (patru din penalty), Terem Moffi – 16 goluri (unul din penalty), Lionel Messi – 15 goluri, Lois Openda – 15 goluri, Habib Diallo – 15 goluri (unul din penalty).

O astfel de situaţie – nouă marcatori cu cel puţin 15 goluri – nu s-a mai înregistrat în prima ligă franceză din sezonul 1977/1978.

În actualul sezon, Franţa depăşeşte şi celelalte mari campionate: în Anglia doar patru jucători au trecut pragul de 15 goluri (Haaland, Kane, Toney, Rashford), iar în Spania, Germania şi Italia câte uun singur jucător a reuşit performanţa. în Spania Lewandowski are 17 goluri, în Germania Fullkrug are 16 goluri, iar în Italia Osimhen are 21 de goluri, anunţă news.ro.

Reclamă

Lionel Messi şi Kylian Mbappe au marcat câte un gol şi în ultima partidă a lui PSG. Cei doi au marcat în victoria cu 3-1, de pe teren propriu, cu Lens.

Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru PSG în Ligue 1

Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru PSG în Ligue 1, după ce a reuşit să înscrie în partida pe care PSG a câştigat-o cu Lens, scor 3-1. Mbappe a deschis scorul în minutul 31, cu un şut perfect din interiorul careului.

Atacantul Kylian Mbappe a marcat golul său cu numărul 139 în meciul cu Lens, scor 3-1, şi a devenit cel mai bun marcator al echipei Paris Saint-Germain în campionatul Franţei. El a reuşit acest lucru în 169 de meciuri jucate pentru PSG.

Reclamă 4 / 0/3

Mbappe l-a depăşit cu un gol pe uruguayanul Edinson Cavani. Cu 113 goluri, în acest clasament locul 3 revine suedezului Zlatan Ibrahimovic.

Mbappe îl depăşise deja pe Cavani la începutul lunii martie, după ce a devenit cel mai bun marcator în toate competiţiile (203 goluri acum pentru Mbappé, 200 pentru Cavani). Sâmbătă, Mbappe a marcat în minutul 31, celelalte goluri ale parizienilor fiind reuşite de Vitinha (37) şi Messi (40). Pentru Lens a înscris Frankowski (60).

Recomandări
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:42 VideoReportaj exclusiv cu Răzvan Lucescu: „Medalia o iubesc enorm!”. Ce a spus despre un posibil duel cu FCSB în Champions League 23:33 Mihai Stoica a dat noi detalii despre viitorul lui Florinel Coman: „Nu e disperat după bani!” 23:02 Mihai Stoica îl „ajută” pe Louis Munteanu să aleagă între FCSB şi Rapid: „55.000 de spectatori şi în Champions League sau acolo?” 22:23 Lotul Portugaliei pentru EURO 2024. Recordul uriaş al lui Cristiano Ronaldo 22:20 Viitorul lui Dennis Politic a fost decis! Ce contract a semnat „eroul” lui Dinamo din turul barajului cu Csikszereda 21:34 EXCLUSIVCristina Şerban e românca de 21 de ani care lucrează la Mercedes şi a dezvăluit ce dialog genial a avut cu Lewis Hamilton 21:23 Mihai Stoica a pronunţat numele celor şase jucători pe care i-ar transfera la FCSB: „Gigi Becali hotărăşte!” 21:10 LIVE VIDEOFinlanda – Elveţia şi Suedia – Slovacia sunt ACUM în AntenaPLAY. Canada – Cehia 4-3 şi Letonia – SUA 3-6 20:42 „Dacă aş antrena o echipă mare, Ianis Hagi ar fi primul transfer!” Gică Hagi, fascinat de fiul său: „Cel mai bun cu Real Madrid” 20:21 Gică Hagi, anunţ de ultimă oră despre transferul lui Denis Alibec: „Am vorbit cu el” Vezi toate știrile
Citește și