Închide meniul

Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani! Recordul la care au contribuit din plin Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Viviana Moraru Publicat: 17 aprilie 2023, 13:31

Reclamă
Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani! Recordul la care au contribuit din plin Lionel Messi şi Kylian Mbappe

Strasbourg - PSG, LIVE SCORE, 22:00

Kylian Mbappe și Leo Messi / Profimedia

S-a atins o bornă uriaşă în Ligue 1, după 45 de ani. Pentru prima dată după această perioadă de timp, primii nouă jucători din topul marcatorilor au cel puţin 15 goluri înscrise, informează RMC Sport. Kylian Mbappe şi Lionel Messi s-au întrecut în a înscrie goluri în actualul sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul din Franţa este primul dintre celelalte ligi de top din Europa, în actualul sezon, în care primii nouă marcatori au cel puţin 15 goluri trecute în cont.

Bornă uriaşă atinsă în Ligue 1, după 45 de ani

După 31 de etape, primele nouă locuri în topul marcatorilor sunt ocupate de Kylian Mbappe – 20 de goluri (două din penalty), Jonathan David – 20 de goluri (şase din penalty), Alexandre Lacazette – 19 goluri (cinci din penalty), Folarin Balogun – 18 goluri (cinci din penalty), Wissam Ben Yedder – 17 goluri (patru din penalty), Terem Moffi – 16 goluri (unul din penalty), Lionel Messi – 15 goluri, Lois Openda – 15 goluri, Habib Diallo – 15 goluri (unul din penalty).

O astfel de situaţie – nouă marcatori cu cel puţin 15 goluri – nu s-a mai înregistrat în prima ligă franceză din sezonul 1977/1978.

În actualul sezon, Franţa depăşeşte şi celelalte mari campionate: în Anglia doar patru jucători au trecut pragul de 15 goluri (Haaland, Kane, Toney, Rashford), iar în Spania, Germania şi Italia câte uun singur jucător a reuşit performanţa. în Spania Lewandowski are 17 goluri, în Germania Fullkrug are 16 goluri, iar în Italia Osimhen are 21 de goluri, anunţă news.ro.

Reclamă

Lionel Messi şi Kylian Mbappe au marcat câte un gol şi în ultima partidă a lui PSG. Cei doi au marcat în victoria cu 3-1, de pe teren propriu, cu Lens.

Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru PSG în Ligue 1

Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istorie pentru PSG în Ligue 1, după ce a reuşit să înscrie în partida pe care PSG a câştigat-o cu Lens, scor 3-1. Mbappe a deschis scorul în minutul 31, cu un şut perfect din interiorul careului.

Atacantul Kylian Mbappe a marcat golul său cu numărul 139 în meciul cu Lens, scor 3-1, şi a devenit cel mai bun marcator al echipei Paris Saint-Germain în campionatul Franţei. El a reuşit acest lucru în 169 de meciuri jucate pentru PSG.

Reclamă 4 / 0/3

Mbappe l-a depăşit cu un gol pe uruguayanul Edinson Cavani. Cu 113 goluri, în acest clasament locul 3 revine suedezului Zlatan Ibrahimovic.

Mbappe îl depăşise deja pe Cavani la începutul lunii martie, după ce a devenit cel mai bun marcator în toate competiţiile (203 goluri acum pentru Mbappé, 200 pentru Cavani). Sâmbătă, Mbappe a marcat în minutul 31, celelalte goluri ale parizienilor fiind reuşite de Vitinha (37) şi Messi (40). Pentru Lens a înscris Frankowski (60).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei Vezi toate știrile
Citește și