Închide meniul

Irina Begu s-a calificat în optimi la Madrid! Victorie de senzaţie pentru româncă

Viviana Moraru Publicat: 29 aprilie 2023, 14:21

Reclamă
Irina Begu s-a calificat în optimi la Madrid! Victorie de senzaţie pentru româncă

Irina Begu s-a calificat în optimi la Madrid

Irina Begu, în timpul unui meci/ Profimedia

Irina Begu s-a calificat în optimi la turneul de 1000 de puncte WTA de la Madrid. Românca a trecut în minimum de seturi de Shelby Rogers, favorita numărul 33 a competiţiei. Begu a câştgat cu scorul de 7-5, 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Irina Begu este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul de simplu de la Madrid. Pe tabloul de dublu, tot în optimi, sunt calificate Monica Niculescu şi Gabriela Ruse.

Irina Begu s-a calificat în optimi la Madrid! Victorie de senzaţie pentru româncă

Irina Begu a început ezitant partida din turul al treilea de la Madrid. Românca s-a văzut condusă cu scorul de 4-1, iar de acolo, şi-a ridicat nivelul de joc, şi a câştigat setul în cele din urmă cu scorul de 7-5.

În setul secund, Irina Begu a prestat un joc mult mai consistent. I-a cedat adversarei doar două game-uri, şi a câştigat meciul la capătul a aproape două ore de joc.

În setul al doilea, la scorul de 4-2 pentru Begu, meciul a fost întrerupt pentru aproximativ 20 de minute din cauza ploii.

Reclamă

În optimi, Begu va evolua contra învingătoarei din meciul dintre rusoaica Liudmila Samsonova, locul 18 mondial şi favorită 14, şi letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA şi cap de serie 19.

Premiul pentru accedera în optimi este de 84.900 euro şi 120 puncte WTA.

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse s-au calificat în optimile probei de dublu de la Madrid

Monica Niculescu şi Gabriela Ruse, în perechi diferite, s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.705.780 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Monica Niculescu şi japoneza Makoto Ninomiya au trecut în primul tur de rusoaicele Veronika Kudermetova/Liudmila Samsonova, cu 2-6, 7-5, 10-5, după o oră şi 31 de minute.

După ce au câştigat clar primul set, cu 6-2, rusoaicele au avut 5-2 în actul secund, dar Niculescu şi partenera sa au reuşit să câştige cinci ghemuri la rând şi să restabilească egalitatea la seturi, 1-1. Kudermetova şi Samsonova au avut 3-0 în super tiebreak, dar Niculescu şi Ninomiya au luat apoi opt puncte la rând, câştigând cu 10-5.

Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk au dispus în primul tur de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Ana Danilina (Kazahstan), cu 6-4, 4-6, 12-10, după o oră şi 23 de minute.

Primele două seturi au fost echilibrate, diferenţa fiind făcută de detalii. În super tiebreak, Ruse şi Kostiuk, semifinaliste la Australian Open anul acesta, au condus cu 9-5, dar au ratat patru mingi de meci după ce au pierdut cinci puncte consecutive. Perechea româno-ucraineană a salvat o minge de meci, iar apoi s-a impus cu 12-10, anunţă agerpres.ro.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:30 „Durerea a revenit!” Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins 17:24 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 16 mai 17:16 LIVE VIDEOKazahstan – Suedia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 16:53 Gicu Grozav a semnat prelungirea contractului cu Petrolul! Laszlo Balint a făcut anunțul: „Lucrurile sunt rezolvate” 16:36 „E cert!” Radu Drăgușin, anunțat titular în Sheffield – Tottenham! L-a dat pe spate pe Postecoglou la meciul cu Manchester City 16:30 Salariul pe care îl cere Dennis Man pentru a semna! Se poate îmbogăţi imediat după ce a promovat în Serie A cu Parma 15:49 Germania a anunţat lotul preliminar pentru EURO 2024! Surprize uriaşe! Numele mari care nu au fost convocate de Nagelsmann 15:41 Răzvan Lucescu, numit „Mourinho al săracului” după ce a adus-o pe PAOK la o victorie de un titlu nesperat 14:41 Mesajul lui Mihai Leu, de pe patul de spital, după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Îmi pare rău că nu am fost cu voi” 14:00 EXCLUSIVNegocieri intense între FRF și Edi Iordănescu! Tehnicianul amână răspunsul! Șansele ca Edi să ia decizia înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și