Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei! Olandezul l-a egalat pe Ayrton Senna

Viviana Moraru Publicat: 19 iunie 2023, 9:11

Reclamă
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei! Olandezul l-a egalat pe Ayrton Senna

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei

Max Verstappen, după ce a câştigat Marele Premiu al Canadei/ Profimedia

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei. Olandezul a făcut o cursă perfectă pe circuitul „Gilles Villeneuve”, de la Montreal, şi şi-a trecut astfel în cont cea de-a 41 victorie din carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul a obţinut a şasea sa victorie în acest sezon şi a patra consecutivă, fiind urmat în Canada de spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei

Verstappen, care a plecat pentru a cincea oară în acest sezon din pole position, a ajuns la 41 de victorii în Formula 1, egalându-l pe brazilianul Ayrton Senna, triplu campion mondial, care a murit într-un accident petrecut în 1994. Totodată, aceasta a fost al 100-lea succes al echipei Red Bull.

În clasamentul mondial, Verstappen are acum un avans de 69 de puncte faţă de coechipierul mexican Sergio Pérez, clasat al şaselea la Montreal, anunţă agerpres.ro.

Reclamă

Cel mai rapid tur al cursei a fost înregistrat de Sergio Perez, având timpul de 1:14.481 în turul 69.

Clasamentul Marelui premiu al Canadei:

Lewis Hamilton, aproape de prelungirea contractului cu Mercedes

Lewis Hamilton e aproape de prelungirea contractului cu Mercedes. Septuplul campion mondial de Formula 1 ar putea semna un nou acord cu echipa Mercedes, informează agenţia DPA.

Reclamă 4 / 0/3

Lewis Hamilton e aproape de prelungirea contractului cu Mercedes. Septuplul campion mondial de Formula 1 ar putea semna un nou acord cu echipa Mercedes chiar înaintea Marelui Premiu al Canadei, programat în acest weekend, informează agenţia DPA.

„Se va întâmpla în curând şi vorbim mai multe de zile decât de săptămâni”, a declarat Wolff pentru programul Squawk on the Street al postului american de televiziune CNBC, atunci când a fost întrebat despre negocierile contractului lui Hamilton.

Lewis Hamilton, în vârstă de 38 de ani, s-a întâlnit cu Wolff a doua zi după Marele Premiu al Spaniei, în vederea încheierii unui nou contract cu gruparea „Săgeţilor Argintii”.

Se anticipează că noul acord cu pilotul britanic va fi unul multianual, astfel că Hamilton va rămâne în Formula 1 şi după a 40-a sa aniversare.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:17 Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League 0:00 Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League 9
mai
23:50
Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu
9
mai
23:33
Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase
9
mai
23:21
Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024
9
mai
23:02
Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova
9
mai
22:41
Emmanuel Macron, anunţ despre viitorul lui Kylian Mbappe: „Am pus presiune maximă”
9
mai
22:11
„România în semifinale la EURO 2024?” Reacţia imediată a lui Mihai Stoichiţă. Meciul de care depinde soarta tricolorilor
9
mai
21:37
Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA
9
mai
21:14
Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României
Vezi toate știrile
Citește și