Închide meniul
NEWS ALERT

Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League

Dan Roșu Publicat: 25 octombrie 2023, 12:25

Reclamă
Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League

Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League

Arena Naţională

Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League. Primarul Capitalei susţine că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii pentru finalele din 2026 şi 2027.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arena Naţională a mai organizat o finală de Europa League, în 2012, atunci când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao, cu un categoric 3-0. Anunţul despre viitoarele organizatoarele menţionate mai sus va fi făcut în 2024.

Bucureştiul a mai organizat meciuri de la Campionatul European din 2020, dar şi dueluri de la Campionatul European U21.

Nicuşor Dan a anunţat că ne luptăm cu Germania, Turcia şi Scoţia pentru organizarea finalei Europa League

„Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie.

Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024.

Reclamă

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare.

Bucureștiul a mai găzduit o finală Europa League în 2012, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al României inaugurat pe 6 septembrie 2011. De asemenea, Capitala a găzduit Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, dar și meciurile din cadrul Campionatului European U21″, e mesajul postat pe Facebook de Nicuşor Dan.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
mai
0:03
Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua
23:45 VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom 23:37 Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său 23:24 Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el 23:07 Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja” 22:35 Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!” 22:33 Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1! 22:20 Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League” 21:48 Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!” 21:45 Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat Vezi toate știrile
Citește și