Închide meniul

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Women’s World Cup

Dan Roșu Publicat: 30 octombrie 2023, 14:50

Reclamă
Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Womens World Cup

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Women's World Cup

Luis Rubiales la ceremonia FIFA Women's World Cup - Profimedia Images

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Women’s World Cup. La festivitatea de premiere, după ce Spania a învins Anglia în ultimul act al Cupei Mondiale organizate de Australia și Noua Zeelandă, Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină a FIFA a decis, luni, o interdicţie pe trei ani pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), care astfel nu poate participa în perioada respectivă la activităţi legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional.

FIFA precizează că a constatat că Rubiales a încălcat articolul 13 din Codul Disciplinar al FIFA.

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Women’s World Cup

Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc la ceremonia de după finala FIFA Women’s World Cup, din 20 august 2023, pentru care Rubiales fusese suspendat provizoriu pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, se arată pe site-ul forului mondial.

Luis Rubiales a fost notificat luni cu privire la termenii deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA. În conformitate cu dispoziţiile relevante ale Codului disciplinar al FIFA, acesta are la dispoziţie zece zile pentru a solicita o decizie motivată, care, în cazul în care va fi solicitată, va fi publicată ulterior pe legal.fifa.com. Decizia poate fi supusă unei eventuale căi de atac în faţa Comisiei de apel a FIFA.

Reclamă

Articolul 13 al Codului Disciplinar prevede următoarele:

Luis Rubiales şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal

Luna trecută, Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat demisia fostului său preşedinte Luis Rubiales. El a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al UEFA

Rubiales a prins-o de cap pe jucătoarea Jenni Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor care a urmat victoriei Spaniei cu 1-0 în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale feminine, la 20 august.

Hermoso a declarat că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit „vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni”. Rubiale a declarat că sărutul a fost „spontan, reciproc, euforic şi consensual”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 LIVE TEXTCFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 22:02 LIVE VIDEOSporting – Chaves 3-0. Campioana Portugaliei sărbătoreşte titlul alături de fani, LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total la Lisabona 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză 21:47 Răzvan Lucescu, pe o listă cu nume uriaşe înainte de „finala” pentru titlu! Antrenorul român, lângă Jose Mourinho şi Tomas Tuchel 21:16 VIDEOMax Verstappen i-a egalat recordul lui Ayrton Senna! Olandezul are 8 pole position-uri la rând, după calificările de la Imola 21:05 VideoGeorge Coman e românul stabilit de 25 de ani în Italia care se ocupă de comunicarea între piloţi şi echipele de Formula 1! 20:40 „Șansele sunt minime!” Florin Talpan nu crede că CSA Steaua va avea drept de promovare în Liga 1! Atac total la adresa conducerii 20:29 Adrian Mititelu s-a decis, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a! Ce se va întâmpla cu echipa 20:18 Florin Talpan a dat în judecată CSA Steaua, iar motivul e incredibil! Prima reacție a juristului: „Am câștigat atâtea procese..” Vezi toate știrile
Citește și