Închide meniul

Luis Rubiales și-a dat demisia de la conducerea Federației Spaniole de Fotbal!

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 septembrie 2023, 0:41

Luis Rubiales și-a dat demisia de la conducerea Federației Spaniole de Fotbal!

Luis Rubiales și-a dat demisia de la conducerea Federației Spaniole de Fotbal!

Luis Rubiales / Profimedia

Luis Rubiales și-a dat demisia de la conducerea Federației Spaniole de Fotbal! După scandalul de la finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, Rubiales a anunțat că nu va mai continua în fruntea fotbalului spaniol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La festivitatea de premiere, după ce Spania a învins Anglia în ultimul act al Cupei Mondiale organizate de Australia și Noua Zeelandă, Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

Luis Rubiales și-a dat demisia de la conducerea Federației Spaniole de Fotbal!

În urma acestui gest, mai multe jucătoare au amenințat că se vor retrage de la naționala Spaniei, dacă Rubiales nu își va da demisia. FIFA a luat măsuri împotriva lui fostului președinte al federației spaniole, după ce acesta anunțase că nu are motive să renunțe la postul său. Rubiales a fost suspendat provizoriu timp de 90 de zile.

La trei săptămâni de la izbucnirea scandalului, Luis Rubiales a anunțat că își dă demisia din fruntea Federației Spaniole de Fotbal. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Piers Morgan. Rubiales a luat această decizie pentru că nu mai putea să își desfășoare activitatea în cadrul federației după suspendarea primită de la FIFA și nu a vrut să pună în pericol candidatura Spaniei pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030.

”Da, trebuie să fac acest pas. Nu îmi pot continua munca în aceste condiții. Am luat decizia după ce m-am asigurat că plecarea mea va aduce o stabilitate care să permită aducerea Campionatului Mondial din 2030 în Spania.

Reclamă

Am transmis deja actul de demisie. După suspendarea primită de la FIFA și celelalte demersuri făcute împotriva mea, era evident că nu voi mai fi capabil să mă întorc”, a anunțat Luis Rubiales, în cadrul interviului acordat lui Piers Morgan.

De asemenea, Rubiales a scris câteva cuvinte și pe contul său de Twitter:

”Îmi voi apăra onoarea. Îmi voi dovedi nevinovăția. Am încredere în viitor. Am încredere în adevăr. Vă mulțumesc tuturor”, a scris Luis Rubiales, pe Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Jennifer Hermoso a depus o plângere pe numele lui Luis Rubiales. O nouă anchetă pentru oficialul spaniol

Hermoso a depus marţi mărturie, iar plângerea va fi procesată „cât mai curând posibil”, a adăugat procurorul.

Prin această plângere, Rubiales ar putea fi inculpat, pe lângă faptul că este anchetat de către cel mai înalt tribunal sportiv spaniol pentru „abatere gravă” şi este vizat şi de către o anchetă a FIFA, organismul mondial de fotbal, care l-a suspendat provizoriu din funcţie pentru 90 de zile.

Rubiales a prins-o de cap pe Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor care a urmat victoriei Spaniei cu 1-0 în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale feminine, la 20 august.

La sfârşitul lunii trecute, procurorul Înaltei Curţi din Spania a declarat că Rubiales ar putea fi acuzat de agresiune sexuală, care presupune o pedeapsă cu închisoarea între unu şi patru ani, dacă Hermoso, care locuieşte şi joacă în Mexic, va depune o plângere.

Înalta Curte are jurisdicţie asupra cazului, deoarece incidentul a avut loc în străinătate – în Sydney, Australia.

Hermoso a declarat că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit „vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni”. Rubiales, care a refuzat până acum să demisioneze în ciuda presiunilor mari, a declarat că sărutul a fost „spontan, reciproc, euforic şi consensual”.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și