Închide meniul

(P) Cum poți rezolva problemele financiare printr-un împrumut potrivit

Publicat: 28 noiembrie 2023, 18:37 / Actualizat: 30 noiembrie 2023, 14:28

Reclamă

Cum poți rezolva problemele financiare printr-un împrumut potrivit. Problemele financiare sunt problemele cu care la un moment dat fiecare dintre noi s-a confruntat indiferent de situația economică avută. Proasta gestionare a bugetului sau apariția unor cheltuieli pentru care nu am fost pregătiți sunt doar două dintre motivele pentru care apar problemele financiare. Printre altele acestea pot fi rezolvate și prin contractarea unui credit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți rezolva problemele financiare printr-un împrumut potrivit. Care sunt tipurile de împrumut care pot fi contractate?

Pentru ca piața bancară și nebancară să poată răspunde cât mai eficient nevoilor avute de către persoanele care se confruntă cu probleme financiare s-a dezvoltat o varietate foarte mare de tipuri de împrumuturi care pot fi contractate. Cele mai populare sunt următoarele:

1. Împrumuturi personale

Acesta este cel mai popular tip de împrumut care poate fi contractat. Posibilitatea de al putea utiliza într-o varietate foarte mare de scopuri dar și procesul simplificat care trebuie să fie parcurs pentru contractarea acestuia sunt doar două dintre motivele pentru care este accesat la scară foarte largă.

2. Împrumuturi ipotecare

Acest tip de împrumut se adresează persoanelor care doresc achiziționarea unei locuințe însă dispun de o sumă foarte mică de bani.

3. Împrumuturi pentru educație

Cu toate că statul român face toate eforturile pentru ca studiile să fie realizate gratis există și situații în care acestea trebuie să fie plătite. Studiile superioare sunt studiile care în unele situații trebuie să fie achitate. Pentru că nu toți cei care doresc să urmeze studii superioare sunt pregătiți pentru a plăti există posibilitatea de a contracta un împrumut care este special conceput pentru plata studiilor superioare.

Reclamă
Reclamă

4. Împrumuturi cu garanție

În cazul împrumuturilor cu garanție, trebuie să furnizezi o proprietate sau un bun ca și garanție pentru împrumut. Acestea pot oferi rate de dobândă mai scăzute, dar implică riscul de a pierde garanția în cazul neplății împrumutului.

Care sunt cele mai importante avantaje oferite de către contractarea unui credit?

Contractarea unui credit implică riscuri?

Pentru că nimic nu este lipsit de riscuri și contractarea unui credit vine la pachet cu câteva riscuri. Câteva dintre acestea sunt următoarele:

a. Dobânzi și costuri suplimentare. Cu toate că în momentul de față nu prea mai sunt comisioane trebuie avută mare grijă la acest aspect pentru că este unul dintre cele mai importante dezavantaje.

Reclamă

b. Riscul de datorie excesivă. Într-adevăr, există acest risc însă acesta apare doar în cazul în care împrumutul nu este gestionat corect. Citește continuarea acestui articol pentru a afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a gestiona eficient împrumutul.
c. Stresul financiar pe termen lung. Pentru ca acest risc să fie diminuat la maximum trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca împrumutul să fie rambursat într-o perioadă de timp cât mai scurtă.

Când este recomandată contractarea unui împrumut?

Situațiile în care este oportună contractarea unui credit sunt următoarele:

– Pentru cheltuieli neprevăzute. Indiferent de cât de precaut ai fi cu cheltuielile există și situații în care acestea apar pe neprevăzute. Fie că este vorba despre o intervenție chirurgicală complexă sau de necesitatea achiziționării unui nou autovehicul, sunt foarte multe situațiile în care cheltuielile nu pot fi previzionate. De cele mai multe ori aceste situații se rezolvă prin contractarea unui credit.

– Pentru achiziția unei locuințe. Achiziționarea unei locuințe este una dintre cele mai mari dorințe avute de către fiecare dintre noi. Având în vedere prețurile la care sunt comercializate locuințele dar și nivelul salarial din țara noastră este clar că, contractarea unui credit este singura șansă avută de către persoanele care doresc achiziționarea unei locuințe.

– Pentru consolidarea datoriilor. Stingerea unor împrumuturi care au costuri mari este un alt motiv pentru care este oportună contractarea unui credit.

Sfaturi care trebuie să fie respectate de către persoanele care doresc contractarea unui credit

Din momentul în care contractezi un împrumut trebuie să respecți o serie de sfaturi pentru ca această activitate să nu atragă probleme financiare care nu vor putea fi rezolvate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cele mai importante sfaturi care trebuie să fie respectate sunt următoarele:

a. Compararea ofertelor de la diferiți creditori. Pentru a găsi cel mai bun împrumut, comparați ofertele de la mai mulți creditori și analizați ratele dobânzilor și costurile totale. Este o misiune care necesită alocarea unei perioade de timp mai mare pentru că în momentul de față există o varietate foarte mare de oferte. Cu toate că necesită răbdare merită pentru că este în joc viitorul tău financiar.

b. Evaluarea ratei dobânzii și a costurilor asociate. Ratele de dobândă pot varia semnificativ între diferitele tipuri de împrumuturi și creditori. Asigurați-vă că înțelegeți costurile totale ale împrumutului.

c. Consultarea cu un specialist financiar. Nu toate persoanele care doresc un împrumut sunt familiarizate cu informațiile prezentate de către persoanele care lucrează în cadrul instituțiilor bancare sau nebancare motiv pentru care este oportună apelarea la un consultant financiar.

d. Asigurarea capacității de rambursare. Sub nici o formă nu trebuie să iei un împrumut dacă nu ai siguranța că îl poți rambursa respectând condițiile cu care ai fost de acord în momentul în care ai luat creditul.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:04

„Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru

23:55 27 sept.

VIDEOEstoril – Sporting 0-3.Victorii pe linie pentru campioana en-titre. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

23:42 27 sept.

EXCLUSIVDetalii din interiorul familiei despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Înclin să cred că acolo va merge să antreneze”

23:40 27 sept.

Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – FC Botoşani 2-2: „Golurile au venit pe greşeli personale!” Ce a spus Kopic

23:10 27 sept.

VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY

22:45 27 sept.

Dinamo – Botoşani 2-2. Echipa lui Kopic a ratat dramatic victoria, după ce a condus cu 2-0

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea 6 Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria
Citește și