Închide meniul

Brazilia are un nou selecţioner! Cine preia Selecao, după ce Carlo Ancelotti şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Alex Masgras Publicat: 8 ianuarie 2024, 9:50

Reclamă
Brazilia are un nou selecţioner! Cine preia Selecao, după ce Carlo Ancelotti şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Brazilia are un nou selecţioner

Dorival Junior, în timpul unui meci / Profimedia

Brazilia are un nou selecţioner! Dorival Junior, antrenorul echipei Sao Paulo FC, va fi noul selecţioner al Braziliei, a anunţat clubul paulista într-un comunicat, informaţia nefiind confirmată oficial deocamdată de către Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preluarea conducerii Selecao „este un vis personal devenit realitate”, a comentat Dorival Junior, în vârstă de 61 de ani, în comunicatul de presă al clubului său, cu care a cucerit anul trecut Cupa Braziliei, potrivit agerpres.ro.

Brazilia are un nou selecţioner!

Dorival Junior îl înlocuieşte la cârma naţionalei ţării sale pe Fernando Diniz, care a fost demis vineri, la doar şase luni de la sosirea sa în fruntea unei selecţionate braziliene lipsită de rezultate.

Câştigător al Cupei Libertadores (echivalentul sud-american al Ligii Campionilor) şi al Cupei Braziliei cu Flamengo, în 2022, Dorival Junior, fost jucător profesionist, a devenit antrenor în 2003.

După ce a jucat pentru mai multe cluburi braziliene, el l-a avut sub comanda sa pe Neymar Jr, chiar la începutul carierei atacantului brazilian, la Santos FC.

Reclamă

Între cei doi a existat o situaţie tensionată în 2010, când jucătorul, pe atunci în vârstă de 18 ani, şi-a criticat antrenorul pentru că i-a ordonat unui coechipier să execute un penalty. Conducerea clubului i-a luat partea lui Neymar şi l-a demis pe Dorival şase zile mai târziu.

La un an după eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar, de către Croaţia, selecţionata Braziliei a câştigat doar două din cele şase meciuri pe care le-a disputat în preliminariile zonei sud-americane a Cupei Mondiale 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic.

Reclamă 4 / 0/3

Dorival Junior vine într-un moment dificil al fotbaluli brazilian

Afectată de accidentări, inclusiv cea a lui Neymar, victima unei rupturi de ligament la genunchi în timpul eşecului suferit în faţa Uruguayului, în luna octombrie, Brazilia a pierdut inclusiv duelul cu marea sa rivală Argentina (0-1), chiar în „templul” fotbalului brazilian – stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Dorival Junior preia naţionala Braziliei într-un climat împovărat de criza instituţională care zguduie fotbalul brazilian, după ce preşedinte CBF, Ednaldo Rodriguez, demis la începutul lunii decembrie de un tribunal din Rio, a fost repus săptămâna trecută în funcţie prin decizia unui judecător de la Curtea Supremă.

Decizia tribunalului din Rio a invalidat un acord precedent între CBF şi Parchetul din Rio, datând din marte 2022, care permisese alegerea primului preşedinte de culoare al Federaţiei.

Însă FIFA şi Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) nu au văzut cu ochi buni această decizie a justiţiei, respingând orice ingerinţă a statului în afacerile CBF.

Numele lui Carlo Ancelotti s-a vehiculat în ultima perioadă pentru postul de selecţioner al Braziliei, dar italianul a ales să îşi prelungească contractul cu Real Madrid.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:21 Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Naomi Osaka, OUT 18:55 LIVE VIDEOSUA – Slovacia şi Norvegia – Finlanda sunt ACUM în AntenaPLAY! Alte două meciuri încep la ora 21:20 18:44 Ora de start a meciului dintre Simona Halep – McCartney Kessler, de la WTA 125 Trophee Clarins 18:40 „Revoluţie” în lotul lui CSA Steaua, după un sezon ratat! Un singur jucător mai are contract cu „militarii” 18:37 Farul Constanţa – Universitatea Craiova LIVE TEXT (20:30). Ultima şansă pentru echipa lui Gică Hagi la cupele europene 18:05 Florin Răducioiu a făcut topul celor mai inteligenţi oameni din fotbal: „El e primul! E fantastic” 17:54 Constantin Budescu şi-a găsit echipă, după despărţirea de Farul lui Gică Hagi! Oferta primită de „Budi”, la 35 de ani 17:44 Dinamo a făcut lumină în cazul Edgar Ie! Reacţie vehementă a „câinilor”: „Un atac canceros împotriva clubului” 17:14 Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League, cu trei săptămâni înainte de EURO 2024 17:13 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 13 mai 2024 Vezi toate știrile
Citește și