Închide meniul

Brazilia are un nou selecţioner! Cine preia Selecao, după ce Carlo Ancelotti şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 8 ianuarie 2024, 9:50

Brazilia are un nou selecţioner! Cine preia Selecao, după ce Carlo Ancelotti şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Brazilia are un nou selecţioner

Dorival Junior, în timpul unui meci / Profimedia

Brazilia are un nou selecţioner! Dorival Junior, antrenorul echipei Sao Paulo FC, va fi noul selecţioner al Braziliei, a anunţat clubul paulista într-un comunicat, informaţia nefiind confirmată oficial deocamdată de către Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preluarea conducerii Selecao „este un vis personal devenit realitate”, a comentat Dorival Junior, în vârstă de 61 de ani, în comunicatul de presă al clubului său, cu care a cucerit anul trecut Cupa Braziliei, potrivit agerpres.ro.

Brazilia are un nou selecţioner!

Dorival Junior îl înlocuieşte la cârma naţionalei ţării sale pe Fernando Diniz, care a fost demis vineri, la doar şase luni de la sosirea sa în fruntea unei selecţionate braziliene lipsită de rezultate.

Câştigător al Cupei Libertadores (echivalentul sud-american al Ligii Campionilor) şi al Cupei Braziliei cu Flamengo, în 2022, Dorival Junior, fost jucător profesionist, a devenit antrenor în 2003.

După ce a jucat pentru mai multe cluburi braziliene, el l-a avut sub comanda sa pe Neymar Jr, chiar la începutul carierei atacantului brazilian, la Santos FC.

Reclamă

Între cei doi a existat o situaţie tensionată în 2010, când jucătorul, pe atunci în vârstă de 18 ani, şi-a criticat antrenorul pentru că i-a ordonat unui coechipier să execute un penalty. Conducerea clubului i-a luat partea lui Neymar şi l-a demis pe Dorival şase zile mai târziu.

La un an după eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar, de către Croaţia, selecţionata Braziliei a câştigat doar două din cele şase meciuri pe care le-a disputat în preliminariile zonei sud-americane a Cupei Mondiale 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic.

Reclamă 4 / 0/3

Dorival Junior vine într-un moment dificil al fotbaluli brazilian

Afectată de accidentări, inclusiv cea a lui Neymar, victima unei rupturi de ligament la genunchi în timpul eşecului suferit în faţa Uruguayului, în luna octombrie, Brazilia a pierdut inclusiv duelul cu marea sa rivală Argentina (0-1), chiar în „templul” fotbalului brazilian – stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Dorival Junior preia naţionala Braziliei într-un climat împovărat de criza instituţională care zguduie fotbalul brazilian, după ce preşedinte CBF, Ednaldo Rodriguez, demis la începutul lunii decembrie de un tribunal din Rio, a fost repus săptămâna trecută în funcţie prin decizia unui judecător de la Curtea Supremă.

Decizia tribunalului din Rio a invalidat un acord precedent între CBF şi Parchetul din Rio, datând din marte 2022, care permisese alegerea primului preşedinte de culoare al Federaţiei.

Însă FIFA şi Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) nu au văzut cu ochi buni această decizie a justiţiei, respingând orice ingerinţă a statului în afacerile CBF.

Numele lui Carlo Ancelotti s-a vehiculat în ultima perioadă pentru postul de selecţioner al Braziliei, dar italianul a ales să îşi prelungească contractul cu Real Madrid.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 FCSB – Farul 2-1! Roş-albaştrii, noii campioni ai Ligii 1! Nebunie pe Arena Naţională! Primul titlu pentru FCSB, după nouă ani 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor Vezi toate știrile
Citește și