Închide meniul
Foto

Gestul făcut de Nadia Comăneci, la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 februarie 2024, 16:58 / Actualizat: 8 februarie 2024, 19:15

Reclamă
Gestul făcut de Nadia Comăneci, la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

Nadia Comăneci / Hepta

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume. „Zeiţa de la Montreal” şi-a tatuat pe picior cercurile olimpice, dar şi nota primită pentru exerciţiul executat perfect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadia Comăneci a intrat în istoria gimnasticii după ce a primit pentru prima dată nota 10. La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a obţinut nota maximă, iar organizatorii au fost luaţi pe nepregătite.

Gestul făcut de Nadia Comăneci la 47 de ani după ce a uluit întreaga lume

În loc de nota 10, aceştia au afişat nota 1. Nadia Comăneci şi-a făcut pe picior un tatuaj permanent cu nota primită şi cercurile olimpice. (VEZI IMAGINI DE SENZAŢIE ÎN GALERIA FOTO)

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

„Este un design creat special pentru mine. Este permanent. Eu mi-am dorit un astfel de tatuaj de multă vreme, ceva care să reprezinte toate lucrurile importante care se regăsesc în acest tatuaj: Girl Power, Break the ice, Hard work, Be unique, etc…

Reclamă

Eu deja l-am făcut ieri şi pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate. Eu mi-am dorirt ceva unic, ceva care să spună povestea primului 1.00″, a spus Nadia Comăneci pentru orangesport.ro.

Nadia Comăneci împlineşte 62 de ani

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol, scrie news.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:48 Mihai Stoica a oferit detalii spectaculoase despre petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Aşa interes n-a fost niciodată. Incredibil!” 20:46 Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi” 20:26 Previziunile lui Gică Hagi, înainte de EURO 2024. „Regele” ia în calcul o surpriză uriaşă: „Să nu fie dezamăgirea turneului!” 19:55 VideoDarius Olaru vrea un film şi cu FCSB, după ce a câştigat titlul: „A fost un an de neuitat” 19:39 VideoMama lui Radu Drăguşin, anunţ despre viitorul fiului ei la Tottenham: „Îmi menţin în afirmaţia!” 19:22 Toto Wolff nu şi-a luat gândul de la Max Verstappen! Declaraţiile şefului de la Mercedes care îi dau emoţii lui Christian Horner 18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică 18:03 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 9 mai 2024 17:54 „Atitudine incredibilă!” Antrenorul lui Alaves a decis ce urmează pentru Ianis Hagi. Hotărârea luată chiar înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și