Închide meniul

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024. „Tricolorii”, repartizați în Grupa A

Alex Ioniță Publicat: 17 februarie 2024, 20:23

Reclamă
Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024. Tricolorii”, repartizați în Grupa A

Naționala polo României adversarele Jocurile Olimpice 2024

Echipa națională de polo / Federația Română de Polo Facebook

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Vara acestui an se anunță una dificilă pentru echipa națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru, conform tragerii la sorţi de sâmbătă. Finalistele CM sunt în grupa tricolorilor, notează news.ro.

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024

În grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

România ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită clasării pe locul 10 la CM de la Doha pe locul 10, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Croaţia a devenit campioană mondială, sâmbătă, după 14-13 în finala cu Italia.

Reclamă

Din contingentul de echipe calificate la JO, Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară de la Doha.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

Naţionala de polo a României, calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice 2024

Naţionala de polo a României a obţinut o calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice 2024. Fanatik.ro susţine că România a profitat de retragerea Africii de Sud şi va fi prezentă la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Africa de Sud era una dintre cele 8 echipe calificate la Jocurile Olimpice înainte de Campionatul Mondial de la Doha, unde am fost şi noi prezenţi şi am terminat pe un onorabil loc 10.

Aceasta va fi prima participare a naţionalei de polo a României la Jocurile Olimpice după 12 ani. În 2012, la Londra, preedintele de acum al Federaţiei, Alexandru Matei, era jucător.

„Sunt incredibil de fericit și vreau să-i felicit pe băieți și întregul staff tehnic pentru extraordinara performanță”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, citat de sport.ro.

Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Spania, Australia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Italia şi România sunt echipele calificate la Jocurile Olimpice 2024. România a ajuns la JO, datorită faptului că primele 9 echipe de la Mondiale erau deja calificate, iar tricolorii au luat locul Africii de Sud.

Turnel de polo de la Jocurile Olimpice 2024 se va desfăşura în perioada 27 iulie – 11 august. Vom avea două grupe de câte şase echipe, din care patru se vor califica în faza sferturilor de finală.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Roma 15:15 Cum arată cotele la câştigarea Balonului de Aur 2024, după calificarea lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor 14:27 Diagnostic cumplit pentru fotbalistul care era să îi provoace falimentul lui Dinamo! Jucătorul trece prin momente teribile 14:25 Gigi Becali, anunţ de ultimă oră după negocierile pentru transferul lui Florinel Coman. Cum poate renunţa la 1.5 milioane 13:55 „Revoluţie” la Dinamo dacă echipa retrogradează! Cine îi vor înlocui pe Zeljko Kopic şi Andrei Nicolescu 13:55 Varianta Mircea Lucescu la Rapid a picat! Numele de pe lista lui Dan Şucu 13:15 Cum a fost surprins Zinedine Zidane, pe Santiago Bernabeu, la meciul care a dus-o pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor! 12:35 Au venit arabii la Palatul lui Gigi Becali să facă transferul lui Florinel Coman de la FCSB 11:42 Gigi Becali, anunţ de ultim moment despre aducerea lui Florin Tănase la FCSB: „90% şanse”! Ce a spus de Louis Munteanu şi Alibec 11:28 Gigi Becali de-abia îl aşteaptă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Daţi-mi antrenori, că nu mai am cu cine…”! Avertisment pentru Şucu Vezi toate știrile
Citește și