Închide meniul

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024. „Tricolorii”, repartizați în Grupa A

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 17 februarie 2024, 20:23

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024. Tricolorii”, repartizați în Grupa A

Naționala polo României adversarele Jocurile Olimpice 2024

Echipa națională de polo / Federația Română de Polo Facebook

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Vara acestui an se anunță una dificilă pentru echipa națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru, conform tragerii la sorţi de sâmbătă. Finalistele CM sunt în grupa tricolorilor, notează news.ro.

Naționala de polo a României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice 2024

În grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

România ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită clasării pe locul 10 la CM de la Doha pe locul 10, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Croaţia a devenit campioană mondială, sâmbătă, după 14-13 în finala cu Italia.

Reclamă

Din contingentul de echipe calificate la JO, Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară de la Doha.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

Naţionala de polo a României, calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice 2024

Naţionala de polo a României a obţinut o calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice 2024. Fanatik.ro susţine că România a profitat de retragerea Africii de Sud şi va fi prezentă la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Africa de Sud era una dintre cele 8 echipe calificate la Jocurile Olimpice înainte de Campionatul Mondial de la Doha, unde am fost şi noi prezenţi şi am terminat pe un onorabil loc 10.

Aceasta va fi prima participare a naţionalei de polo a României la Jocurile Olimpice după 12 ani. În 2012, la Londra, preedintele de acum al Federaţiei, Alexandru Matei, era jucător.

„Sunt incredibil de fericit și vreau să-i felicit pe băieți și întregul staff tehnic pentru extraordinara performanță”, a spus preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, citat de sport.ro.

Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Spania, Australia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Italia şi România sunt echipele calificate la Jocurile Olimpice 2024. România a ajuns la JO, datorită faptului că primele 9 echipe de la Mondiale erau deja calificate, iar tricolorii au luat locul Africii de Sud.

Turnel de polo de la Jocurile Olimpice 2024 se va desfăşura în perioada 27 iulie – 11 august. Vom avea două grupe de câte şase echipe, din care patru se vor califica în faza sferturilor de finală.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:15 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și