Închide meniul

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie! Naționala ocupă ultimul loc în clasamentul FIFA

Alex Ioniță Publicat: 25 martie 2024, 10:05

Reclamă
San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie! Naționala ocupă ultimul loc în clasamentul FIFA

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie. Cifrele uluitoare ale selecționatei din micul stat.

Echipa națională din San Marino, în timpul amicalului cu St Kitts şi Nevis / Profimedia

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie. Oficialii din țara înconjurată de Italia au făcut tot posibilul pentru a obține o primă victorie după o serie uluitoare, însă planurile acestora au fost date peste cap.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionata de fotbal a statului San Marino, ocupanta locului 211 (ultimul) în clasamentul FIFA, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu naţionala din St Kitts şi Nevis, ajungând astfel la 137 de meciuri consecutive fără victorie, informează EFE.

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie

San Marino, învinsă cu 3-1 în urmă cu patru zile de aceeaşi echipă din Caraibe, aflată pe locul 139 în ierarhia mondială, a dominat de această dată întâlnirea, dar a trebuit să se mulţumească cu o remiză, a zecea din istoria sa, notează agerpres.ro.

Micul stat cu 33.000 de locuitori, o enclavă în teritoriul Italiei, va trebui să mai aştepte pentru a doua victorie din istoria sa, după cea înregistrată în aprilie 2004 în faţa selecţionatei Liechtensteinului (scor 1-0), printr-un gol marcat de Andy Selva.

După acest rezultat, „La Serenissima”, cum este supranumită selecţionata San Marino, are în palmares o victorie, 10 remize şi 197 de înfrângeri, de la recunoaşterea sa de către UEFA şi FIFA, în 1988.

Reclamă

San Marino a scris istorie în preliminariile pentru EURO 2024

San Marino a scris istorie în minutul 90+7! Micuţul stat a pierdut toate meciurile din această campanie de calificare, dar preliminariile EURO 2024 vor rămâne în memoria echipei care se află pe ultimul loc în clasamentul FIFA.

San Marino a primit vizita Finlandei în ultima etapă a preliminariilor. Oaspeţii s-au impus cu 2-1, dar gazdele au marcat golul de onoare în minutul 90+7. Pentru prima oară în istorie, San Marino a marcat în trei meciuri, oficiale, consecutive.

San Marino este ultima echipă din clasamentul FIFA, dar micuţa naţională din Europa nu va uita prea curând preliminariile EURO 2024. Chiar dacă a încheiat şi această calificare cu înfrângeri pe linie, jucătorii din San Marino au realizat o formaţie istorică.

Reclamă 4 / 0/3

În ultima etapă, Finlanda s-a impus cu 2-1, golul marcat de San Marino fiind marcat în minutul 90+7, de Berardi, din lovitură de la 11 metri. Reuşita acestuia a reprezentat un moment istoric pentru naţionala lui Fabrizio Constantini, care a marcat pentru prima oară în istorie în trei meciuri consecutive.

Seria incredibilă a lui San Mairno a început pe teren propriu, cu Danemarca, în înfrângerea cu 2-1. Atunci, Golinucci a marcat golul egalizator în minutul 61. A urmat reuşita lui Franciosi din meciul din Kazahstan, pierdut cu 3-1, pentru ca istoria să se scrie la partida cu Finlanda.

San Marino a încheiat Grupa H pe ultimul loc, dar cu trei goluri înscrise. Din această grupă, Danemarca şi Slovenia au obţinut calificarea la EURO 2024, Slovenia câştigând în ultima etapă meciul cu Kazahstan cu 2-1, echipă cu care s-a luptat până în ultimul minut pentru locul al doilea al grupei.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:05 Cel mai bun jucător de la Corvinul a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1! Pierdere înainte de preliminariile Europa League 18:48 Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins! A învins-o pe Kristina Mladenovic în 2 seturi 18:45 „Mai bine tăcea!” Cristian Tudor Popescu a răbufnit când a aflat că Simona Halep a „rupt” colaborarea cu Carlos Martinez 18:36 Adrian Mititelu şi-a ales antrenorul cu care să atace revenirea în Liga 1! Primele cinci mutări pe care le face la FCU Craiova 18:18 LIVE VIDEOKazahstan – Suedia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 18:07 Costică Căileanu a murit la 54 de ani, într-un grav accident rutier produs între Năvodari şi Corbu. Tragedie uriaşă în România! 18:03 Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani 17:50 „Prea bătrân!” Alex Chipciu a ratat transferul şi au apărut dezvăluiri din interior. Ce s-a întâmplat cu adevărat 17:37 „Își arată din nou caracterul murdar!” Suporterii FCSB-ului, atac total după ce Rapid le-a oferit doar 400 de bilete la derby! 17:30 „Durerea a revenit!” Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins Vezi toate știrile
Citește și