Închide meniul

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie! Naționala ocupă ultimul loc în clasamentul FIFA

Alex Ioniță Publicat: 25 martie 2024, 10:05

Reclamă
San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie! Naționala ocupă ultimul loc în clasamentul FIFA

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie. Cifrele uluitoare ale selecționatei din micul stat.

Echipa națională din San Marino, în timpul amicalului cu St Kitts şi Nevis / Profimedia

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie. Oficialii din țara înconjurată de Italia au făcut tot posibilul pentru a obține o primă victorie după o serie uluitoare, însă planurile acestora au fost date peste cap.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionata de fotbal a statului San Marino, ocupanta locului 211 (ultimul) în clasamentul FIFA, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu naţionala din St Kitts şi Nevis, ajungând astfel la 137 de meciuri consecutive fără victorie, informează EFE.

San Marino a ajuns la 137 de meciuri consecutive fără victorie

San Marino, învinsă cu 3-1 în urmă cu patru zile de aceeaşi echipă din Caraibe, aflată pe locul 139 în ierarhia mondială, a dominat de această dată întâlnirea, dar a trebuit să se mulţumească cu o remiză, a zecea din istoria sa, notează agerpres.ro.

Micul stat cu 33.000 de locuitori, o enclavă în teritoriul Italiei, va trebui să mai aştepte pentru a doua victorie din istoria sa, după cea înregistrată în aprilie 2004 în faţa selecţionatei Liechtensteinului (scor 1-0), printr-un gol marcat de Andy Selva.

După acest rezultat, „La Serenissima”, cum este supranumită selecţionata San Marino, are în palmares o victorie, 10 remize şi 197 de înfrângeri, de la recunoaşterea sa de către UEFA şi FIFA, în 1988.

Reclamă

San Marino a scris istorie în preliminariile pentru EURO 2024

San Marino a scris istorie în minutul 90+7! Micuţul stat a pierdut toate meciurile din această campanie de calificare, dar preliminariile EURO 2024 vor rămâne în memoria echipei care se află pe ultimul loc în clasamentul FIFA.

San Marino a primit vizita Finlandei în ultima etapă a preliminariilor. Oaspeţii s-au impus cu 2-1, dar gazdele au marcat golul de onoare în minutul 90+7. Pentru prima oară în istorie, San Marino a marcat în trei meciuri, oficiale, consecutive.

San Marino este ultima echipă din clasamentul FIFA, dar micuţa naţională din Europa nu va uita prea curând preliminariile EURO 2024. Chiar dacă a încheiat şi această calificare cu înfrângeri pe linie, jucătorii din San Marino au realizat o formaţie istorică.

Reclamă 4 / 0/3

În ultima etapă, Finlanda s-a impus cu 2-1, golul marcat de San Marino fiind marcat în minutul 90+7, de Berardi, din lovitură de la 11 metri. Reuşita acestuia a reprezentat un moment istoric pentru naţionala lui Fabrizio Constantini, care a marcat pentru prima oară în istorie în trei meciuri consecutive.

Seria incredibilă a lui San Mairno a început pe teren propriu, cu Danemarca, în înfrângerea cu 2-1. Atunci, Golinucci a marcat golul egalizator în minutul 61. A urmat reuşita lui Franciosi din meciul din Kazahstan, pierdut cu 3-1, pentru ca istoria să se scrie la partida cu Finlanda.

San Marino a încheiat Grupa H pe ultimul loc, dar cu trei goluri înscrise. Din această grupă, Danemarca şi Slovenia au obţinut calificarea la EURO 2024, Slovenia câştigând în ultima etapă meciul cu Kazahstan cu 2-1, echipă cu care s-a luptat până în ultimul minut pentru locul al doilea al grupei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:50 LIVE VIDEOLeeds – Southampton, acum în AntenaPLAY. Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment Vezi toate știrile
Citește și