Închide meniul

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită

Publicat: 18 aprilie 2024, 17:24

Reclamă
Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori

Sursa: Federaţia Română de Scrimă

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită, acolo unde a avut loc competiţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scrimerul român Vlad Covaliu a câştigat joi, la Riyad, în Arabia Saudită, titlul mondial al juniorilor la sabie masculin, în proba individuală a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori

Vlad Covaliu s-a impus în ziua a şaptea a competiţiei din Arabia Saudită. El a avut un parcurs perfect la Riyadh, intrând pe tablou principal, unde a obţinut şapte victorii consecutive. În sferturi. Vlad a dispus cu 15-12 de americanul Cody Walter Ji, în semifinale l-a întrecut categoric pe spaniolul Santiago Madrigal, cu 15-6, pentru ca în finală să dispună cu 15-14 de rusul Pavel Graudyn, într-un meci pe care însă l-a controlat pe întreaga lui durată, scrie news.ro.

Este prima medalie câştigată de delegaţia României la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14!
Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala„, a fost şi mesajul postat de Federaţia Română de Scrimă.
Reclamă
Recomandări
Citește și:

Unde va juca Ianis Hagi sezonul următor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Reacţia categorică a lui Mircea Lucescu, după ce Dan Şucu ar fi ales noul antrenor de la Rapid: „Soluţia cea mai bună!” 20:03 FotoMoştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor! Cum încearcă să anuleze vânzarea trofeului 19:55 LIVE VIDEOPAOK – Panathinaikos e ACUM în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu continuă războiul pentru titlul din Grecia 19:49 Germania – Letonia 8-1 și Cehia – Danemarca 7-4 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total la Campionatul Mondial de hochei 19:45 Chelsea va încasa un bonus de pe urma transferului lui Eden Hazard la Real Madrid din 2019! Motivul este uluitor 19:42 Simona Halep, prima reacţie după ce s-a retras de la Trophee Clarins! Mesaj scurt transmis de româncă, la ieşirea de pe teren 19:40 Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi, 20:30, finala Cupei României. Echipele de start 19:14 „S-a întors ghinionul pentru ea!” Verdictul americanilor, după ce Simona Halep a fost forţată să se retragă de la Trophee Clarins 19:12 FotoA fost dat afară de Gigi Becali şi a ajuns campion în afara României! Ar putea să o întâlnească pe FCSB în Europa! 19:06 „Pe toți i-aș lua!” Un patron din Liga 1 vrea să aducă la echipă jucătorii dați afară de Adrian Mititelu, de la FCU Craiova Vezi toate știrile
Citește și