Închide meniul

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită

Publicat: 18 aprilie 2024, 17:24

Reclamă
Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori

Sursa: Federaţia Română de Scrimă

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită, acolo unde a avut loc competiţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scrimerul român Vlad Covaliu a câştigat joi, la Riyad, în Arabia Saudită, titlul mondial al juniorilor la sabie masculin, în proba individuală a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori

Vlad Covaliu s-a impus în ziua a şaptea a competiţiei din Arabia Saudită. El a avut un parcurs perfect la Riyadh, intrând pe tablou principal, unde a obţinut şapte victorii consecutive. În sferturi. Vlad a dispus cu 15-12 de americanul Cody Walter Ji, în semifinale l-a întrecut categoric pe spaniolul Santiago Madrigal, cu 15-6, pentru ca în finală să dispună cu 15-14 de rusul Pavel Graudyn, într-un meci pe care însă l-a controlat pe întreaga lui durată, scrie news.ro.

Este prima medalie câştigată de delegaţia României la ediţia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14!
Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala„, a fost şi mesajul postat de Federaţia Română de Scrimă.
Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 22:00 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 0-0! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev Vezi toate știrile
Citește și