Închide meniul

„Dacă voi pierde, voi fi devastat!” David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice! Motivul pentru care nu simte presiune

Viviana Moraru Publicat: 4 iunie 2024, 17:32

Reclamă
„Dacă voi pierde, voi fi devastat! David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice! Motivul pentru care nu simte presiune

David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice

David Popovici / Profimedia

David Popovici abia aşteaptă să participe la Jocurile Olimpice. Campionul român a oferit un interviu în presa din Spania şi a transmis că nu resimte presiune înaintea competiţiei de la Paris, deoarece nu are ca obiectiv câştigarea unor medalii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de Jocurile Olimpice, David Popovici va participa la Campionatul European de la Belgrad. Competiţia va fi live în AntenaPLAY, în perioada 17-23 iunie.

David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice

David Popovici le-a transmis spaniolilor că vrea să se distreze la Jocurile Olimpice, mărturisind că nu-şi va seta ca obiectiv câştigarea unor medalii, deoarece dacă nu va reuşi să facă asta, va fi devastat.

Campionul român de 19 ani a dezvăluit că s-a pregătit intens pentru a fi în formă maximă la Jocurile Olimpice, acesta fiind şi motivul pentru care a ales să nu participe la Campionatele Mondiale din iarnă.

„Adevărul este că m-am descurcat mai bine decât mă așteptam. Mă simt foarte bine, e adevărat, și ador să înot într-un bazin exterior. Dar asta e singura veste bună deocamdată. Mare Nostrum face parte din pregătire. Acum vor veni Europenele, apoi Jocurile Olimpice și apoi… o vacanță binemeritată. Desigur, totul depinde de ajungerea în cea mai bună formă a mea la Paris. De aceea nu am mers la Cupa Mondială de la Doha, de aceea am făcut lucrurile pe care le-am făcut la Barcelona, fără ca acestea să fie cele mai bune pe care le pot oferi și de aceea nu am participat la multe competiții. Jocurile Olimpice reprezintă competiția în care trebuie să înot extrem de repede. De trei ani mă pregătesc pentru asta.

Reclamă
Reclamă

Scopul meu nu este să câștig aur la 100 și 200 m liber. Scopul meu este să mă distrez la Jocurile Olimpice și să fiu pregătit cât de mult pot să înțeleg că orice va veni, va fi binevenit. Pentru că dacă mă pregătesc pentru o medalie de aur și asta este singura mea așteptare, dacă voi câștiga aș putea fi păcălit să cred că mi-am îndeplinit misiunea în înot, iar dacă pierd voi ajunge să fiu devastat. Așa că încerc să nu mă gândesc la asta. Pur și simplu vreau să mă bucur de competiție”, a declarat David Popovici, conform as.com.

Ce a spus David Popovici despre „recuperarea” recordului mondial de la 100 de metri liber

Ce a spus David Popovici despre „recuperarea” recordului mondial de la 100 de metri liber. Recordul mondial stabilit de David Popovici în 2022, la Roma, a fost doborât de chinezul Pan Zhanle.

La începutul anului, chinezul Pan Zhanle a doborât recordul mondial în proba de ştafetă. Performanţa a fost omologată pentru că Zhanle a plecat primul în ştafetă şi a parcurs cei 100 de metri în 46 de secunde şi 80 de sutimi, cu 6 sutimi mai puţin decât timpul românului.

Reclamă

David Popovici a spus că nu reprezintă un obiectiv imediat „recuperarea” recordului mondial la 100 de metri liber.

„Nu îmi propun asta ca un obiectiv pe care să îl îndeplinesc obligatoriu acum, peste o lună sau peste un an. Nu mi-am propus nici în 2022 să dobor recordul, am pus în practică ceea ce am muncit şi învăţat, mi-am făcut cursa pe care am antrenat-o zi de zi iar rezultatul a fost uimitor. Este o călătorie cu multe experienţe iar eu încă învăţ. Am 19 ani şi o viaţă întreagă înainte pentru a ma bucura de călătorie şi de provocări„, a spus David Popovici la fanatik.ro.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:00

„Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League

10:50

Andreea Dragoman, învinsă dramatic la China Smash 2024. Adina Diaconu – Yee Lok Lam (13:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY)

10:27

Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY)

10:13

Cristiano Ronaldo a făcut show în fața lui Alexandru Crețu! Cum s-a descurcat românul în Al Nassr – Al Wehda

9:53

„Comportament ofensator!” Suspendarea primită de Emiliano Martinez, după ce a repetat gestul incredibil făcut la Cupa Mondială

9:11

Max Verstappen râde de FIA alături de fani! Ironiile triplului campion mondial în mediul online

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY 6 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1
Citește și