Închide meniul

„Dacă voi pierde, voi fi devastat!” David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice! Motivul pentru care nu simte presiune

Viviana Moraru Publicat: 4 iunie 2024, 17:32

Reclamă
„Dacă voi pierde, voi fi devastat! David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice! Motivul pentru care nu simte presiune

David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice

David Popovici / Profimedia

David Popovici abia aşteaptă să participe la Jocurile Olimpice. Campionul român a oferit un interviu în presa din Spania şi a transmis că nu resimte presiune înaintea competiţiei de la Paris, deoarece nu are ca obiectiv câştigarea unor medalii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de Jocurile Olimpice, David Popovici va participa la Campionatul European de la Belgrad. Competiţia va fi live în AntenaPLAY, în perioada 17-23 iunie.

David Popovici abia aşteaptă Jocurile Olimpice

David Popovici le-a transmis spaniolilor că vrea să se distreze la Jocurile Olimpice, mărturisind că nu-şi va seta ca obiectiv câştigarea unor medalii, deoarece dacă nu va reuşi să facă asta, va fi devastat.

Campionul român de 19 ani a dezvăluit că s-a pregătit intens pentru a fi în formă maximă la Jocurile Olimpice, acesta fiind şi motivul pentru care a ales să nu participe la Campionatele Mondiale din iarnă.

„Adevărul este că m-am descurcat mai bine decât mă așteptam. Mă simt foarte bine, e adevărat, și ador să înot într-un bazin exterior. Dar asta e singura veste bună deocamdată. Mare Nostrum face parte din pregătire. Acum vor veni Europenele, apoi Jocurile Olimpice și apoi… o vacanță binemeritată. Desigur, totul depinde de ajungerea în cea mai bună formă a mea la Paris. De aceea nu am mers la Cupa Mondială de la Doha, de aceea am făcut lucrurile pe care le-am făcut la Barcelona, fără ca acestea să fie cele mai bune pe care le pot oferi și de aceea nu am participat la multe competiții. Jocurile Olimpice reprezintă competiția în care trebuie să înot extrem de repede. De trei ani mă pregătesc pentru asta.

Reclamă
Reclamă 4

Scopul meu nu este să câștig aur la 100 și 200 m liber. Scopul meu este să mă distrez la Jocurile Olimpice și să fiu pregătit cât de mult pot să înțeleg că orice va veni, va fi binevenit. Pentru că dacă mă pregătesc pentru o medalie de aur și asta este singura mea așteptare, dacă voi câștiga aș putea fi păcălit să cred că mi-am îndeplinit misiunea în înot, iar dacă pierd voi ajunge să fiu devastat. Așa că încerc să nu mă gândesc la asta. Pur și simplu vreau să mă bucur de competiție”, a declarat David Popovici, conform as.com.

Ce a spus David Popovici despre „recuperarea” recordului mondial de la 100 de metri liber

Ce a spus David Popovici despre „recuperarea” recordului mondial de la 100 de metri liber. Recordul mondial stabilit de David Popovici în 2022, la Roma, a fost doborât de chinezul Pan Zhanle.

La începutul anului, chinezul Pan Zhanle a doborât recordul mondial în proba de ştafetă. Performanţa a fost omologată pentru că Zhanle a plecat primul în ştafetă şi a parcurs cei 100 de metri în 46 de secunde şi 80 de sutimi, cu 6 sutimi mai puţin decât timpul românului.

Reclamă

David Popovici a spus că nu reprezintă un obiectiv imediat „recuperarea” recordului mondial la 100 de metri liber.

„Nu îmi propun asta ca un obiectiv pe care să îl îndeplinesc obligatoriu acum, peste o lună sau peste un an. Nu mi-am propus nici în 2022 să dobor recordul, am pus în practică ceea ce am muncit şi învăţat, mi-am făcut cursa pe care am antrenat-o zi de zi iar rezultatul a fost uimitor. Este o călătorie cu multe experienţe iar eu încă învăţ. Am 19 ani şi o viaţă întreagă înainte pentru a ma bucura de călătorie şi de provocări„, a spus David Popovici la fanatik.ro.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:42

România – Belgia, la EURO 2024 | Edi Iordănescu: „Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru alte domenii”

20:35

VideoMomente emoţionante cu David Popovici, după ce a cucerit aurul la 200m liber! Imnul României s-a auzit, din nou, la Belgrad

20:25

Polonia – Austria 1-3. Polonezii sunt ca şi eliminaţi de la EURO 2024! Nici intrarea lui Robert Lewandowski nu i-a ajutat

20:00

VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Barcelona! Abbi Pulling, pole-position. Prima cursă e sâmbătă (19:00, AntenaPLAY)

19:57

VideoVezi aici cursa fabuloasă reușită de David Popovici în finala probei de 200m liber de la CE de natație de la Belgrad

19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și