Închide meniul

Cornel Dinu, radical după Belgia – România 2-0: „Ne-a arătat niște date înfiorătoare”

Dan Roșu Publicat: 24 iunie 2024, 8:15

Reclamă
Cornel Dinu, radical după Belgia – România 2-0: „Ne-a arătat niște date înfiorătoare

Cornel Dinu, radical după Belgia - România 2-0

Cornel Dinu, în timpul unui meci - Hepta

Cornel Dinu a avut un discurs radical la 24 de ore după Belgia – România 2-0, meci în care „Diavolii Roşii” ne-au fost superiori la aproape toate capitolele. Scorul putea fi unul catastrofal pentru tricolori, dacă adversarii nu se jucau cu şansele apărute pe final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuşi, România are şanse mari în continuare de calificare, chiar şi dacă va pierde duelul cu Slovacia. Are nevoie ca Belgia să o bată pe Ucraina, fiind şi la mâna rezultatelor din celelalte grupe.

Cornel Dinu, radical după Belgia – România 2-0

„Meciul cu Belgia a fost unul firesc, ne-a arătat niște date înfiorătoare. Belgienii au avut peste 70 la sută posesie în prima repriză!

În partea a doua noi am mai echilibrat, dar, per total, 17-3 a fost raportul ocaziilor pentru belgieni!

Au dominat clar, au controlat totul, în orice caz au fost net superiori. Iar De Bruyne și Lukaku sunt un cuplu… Greu de oprit”, a spus Cornel Dinu, citat de sport.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024

După meciurile de duminică seară s-a aflat clasamentul final al Grupei A de la EURO 2024. Elveția și Germania au remizat, în timp ce Ungaria a învins, în mod dramatic, Scoția, și a obținut locul al 3-lea.

În optimile turneului final se califică, pe lângă primele 2 formații din fiecare grupă, primele 4 echipe de pe locurile 3, din cele 6 grupe, în ordinea punctelor și a golaverajului.

Astfel, Ungaria fiind pe poziția a 3-a, cu 3 puncte e, momentan, sub tricolori într-un eventual clasament, dat fiind faptul că România are un golaveraj pozitiv, de +1, iar ungurii au -3. Totuși, acest lucru se poate schimba în cazul în care echipa națională va pierde partida cu Slovacia, la o diferență ce ar face un golaveraj mai slab decât al maghiarilor.

Reclamă

Pentru a fi siguri de calificare, și în cazul în care tricolorii rămân cu 3 puncte, aceștia au nevoie, acum, și de alte rezultate favorabile.

România poate primi un ajutor uriaş şi din Grupa C de la EURO 2024, acolo unde orice rezultat de egalitate înseamnă că echipa clasată pe locul 3 nu poate avea mai mult de trei puncte.

De asemenea, un alt lucru deosebit de important este ca Ucraina să nu o învingă pe Belgia, în cazul în care România va fi învinsă de Slovacia. În acest caz, tricolorii vor încheia grupa pe ultimul loc și vor fi eliminați de la turneul final.

Însă, de notat este faptul că România se poate califica direct, de pe una dintre primele două poziții ale grupei, în cazul în care obțin un rezultat pozitiv cu Slovacia.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:00

Anglia – Slovacia LIVE TEXT (19:00). Elveţia îşi aşteaptă adversara din sferturile EURO 2024. Echipele de start

18:00

VideoGeorge Russell, prima reacţie după ce a câştigat MP al Austriei: „Întotdeauna te gândeşti că se poate întâmpla ceva în faţă!”

17:51

VIDEOMax Verstappen şi Lando Norris, duel incredibil în Marele Premiu al Austriei. Cei doi au făcut pană după ce s-au atins

17:25

VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris

16:57

Lovitura de Champions League dată de Gigi Becali, pe piaţa transferurilor, a confirmat deja la FCSB: „Arată foarte bine!”

16:21

OFICIAL | Lovitură pentru Memphis Depay, chiar înainte de România – Olanda! Ce se întâmplă cu atacantul lui Ronald Koeman

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și