Închide meniul

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

Alex Masgras Publicat: 25 iunie 2024, 0:16

Reclamă
Calculele calificării „tricolorilor în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

Spaniolii știu care va fi cel mai periculos „tricolor”, în Slovacia - România

Jucătorii României, înaintea meciului cu Belgia / Profimedia

Iată calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia, scor 1-1. Modric a deschis scorul în minutul 55, dar campioana europeană en-titre a obţinut calificarea în mod dramatic, cu un gol marcat în minutul 90+8, prin Zaccagni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma acestui rezultat, Italia a ajuns la 4 puncte, ceea ce i-a asigurat locul 2 în Grupa B. De partea cealaltă, cu 2 puncte, Croaţia a încheiat grupa pe locul 3.

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

Clasamentul Grupei B

  • 1. Spania – 9 puncte (+5)
  • 2. Italia – 4 puncte (0)
  • 3. Croaţia – 2 puncte (-3)
  • 4. Albania – 1 punct (-2)

Croaţia, echipa care a încheiat pe locul 3 în Grupa B, are doar 2 puncte, ceea ce înseamnă că şansele de a se califica în optimi au scăzut considerabil. În acest moment, România este sigură că va fi peste cel puţin o echipă în clasamentul echipelor care termină pe locul 3. „Tricolorii” au 3 puncte şi golaveraj +1. Mai mult, Ungaria, echipa de pe locul 3 din Grupa A, are golaveraj -3, ceea ce înseamnă că echipa lui Edi Iordănescu trebuie să piardă la o diferenţă de 5 goluri cu Slovacia, pentru a fi sub Ungaria, în cazul în care va termina pe locul 3.

De asemenea, un alt lucru deosebit de important este ca Ucraina să nu o învingă pe Belgia, în cazul în care România va fi învinsă de Slovacia. În acest caz, tricolorii vor încheia grupa pe ultimul loc și vor fi eliminați de la turneul final.

Reclamă
Reclamă

România poate primi un ajutor uriaş şi din Grupa C de la EURO 2024, acolo unde orice rezultat de egalitate înseamnă că echipa clasată pe locul 3 nu poate avea mai mult de trei puncte.

Însă, de notat este faptul că România se poate califica direct, de pe una dintre primele două poziții ale grupei, în cazul în care obțin un rezultat pozitiv cu Slovacia.

„Vă asigur!” Edi Iordănescu, mesaj pentru suporterii României, după înfrângerea cu Belgia

Edi Iordănescu a transmis un mesaj pentru suporterii României, după înfrângerea cu Belgia. Echipa naţională a pierdut duelul al doilea din Grupa E, scor 0-2, după ce s-a impus în prima etapă în faţa Ucrainei, scor 3-0.

Reclamă

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o țară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduși, înseamnă că sacrificiul și lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forță copleșitoare toată munca noastră și afecțiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecția de susținere și afecțiune de la Koln. Cele mai emoționante momente pentru mine ca antrenor până azi.

Așa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi și de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta și luptăm până la capăt!

Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile și vom fi din nou pregătiți, cu tot sufletul și tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar!

Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!”, a transmis Edi Iordănescu, într-un mesaj postat pe frf.ro.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:24

Ciprian Deac și-a turnat cenușă în cap după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre greșeala din prima repriză

21:14

LIVE VIDEOBenfica – Gil Vicente, 22:30, în AntenaPLAY. Casa Pia – Guimaraes se joacă ACUM. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

21:10

Valentin Costache, euforic după ce a marcat în CFR Cluj – UTA 1-3: „Mă bucur pentru mine, aveam mare nevoie!”

21:05

LIVE TEXTRapid – Oțelul Galați 0-0. Ocazii uriaşe ratate de echipa lui Şumudică! Duel „de foc” în Giuleşti

20:37

Bayern a marcat „golul sezonului” în derby-ul cu Bayer Leverkusen! Reuşita de senzaţie care i-a făcut pe fani să o ia razna

20:24

Dominik Szoboszlai, ratare uluitoare în Wolverhampton – Liverpool! Coechiperii și-au pus mâinile în cap

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și