Închide meniul

CCA, reacţie categorică după gafa de arbitraj din UTA – Rapid! Explicaţia pentru faza controversată

Viviana Moraru Publicat: 14 iulie 2024, 17:38

Reclamă
CCA, reacţie categorică după gafa de arbitraj din UTA – Rapid! Explicaţia pentru faza controversată

CCA, reacţie categorică după gafa de arbitraj de la UTA - Rapid

Duel în partida UTA - Rapid/ Hepta

CCA a oferit o reacţie categorică, după gafa de arbitraj de la UTA – Rapid, meci încheiat cu scorul de 1-1. Oficialii Comisiei Centrale a Arbitrilor au oferit explicaţii despre faza controversată, din prima etapă a noului sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UTA şi Rapid au remizat, scor 1-1, în duelul din prima etapă a sezonului de Liga 1. Pe finalul partidei, arădenilor li s-a anulat un gol, deşi Sebastian Colţescu a reluat partida.

CCA, reacţie categorică după gafa de arbitraj de la UTA – Rapid

CCA a emis un comunicat, la o zi distanţă după faza controversată din duelul de la Arad. Oficialii au dezvăluit faptul că a existat o problemă de comunicare între Sebastian Colţescu şi arbitrii din camera VAR.

Din cauza unei conexiuni imperfecte a căștii, arbitrul nu a reușit să audă în cască apelul VAR sau AVAR pentru a revedea faza de joc la golul marcat de UTA ARAD, în minutul 89, pentru un posibil fault comis în faza de construcție a atacului (APP).

Ceilalți oficiali de joc au încercat să comunice cu arbitrul, pentru ca meciul să nu fie reluat. Din acest motiv, al patrulea oficial a intrat pe teren în timpul procedurii de reluare a jocului pentru a-i semnala arbitrului de centru că reluarea jocului nu poate avea loc ca urmare a solicitării de revizuire a fazei premergătoare înscrierii golului.

Reclamă
Reclamă 4

Decizia solicitării unui On Field Review (OFR) pentru un fault înainte de golul marcat a fost corectă, deoarece atacantul UTA, în încercarea sa de a lovi mingea, a cauzat un contact direct cu piciorul fundașului Rapidului și l-a trântit la pământ.

Decizia corectă ar fi trebuit să fie fault în favoarea echipei giuleștene și golul să fie anulat. Din păcate, momentul intervenției, în ciuda încercărilor oficialilor meciului, a venit târziu și la foarte puține secunde după ce mingea a fost pusă în joc, cu al patrulea oficial pe teren.

„Nu a fost corect!”

Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR, care nu permite schimbarea deciziilor odată ce jocul a fost reluat, așa că acestea nu pot fi schimbate.

Reclamă

Totuși, reluarea jocului nu a fost corectă, deoarece un jucător de la UTA era în interiorul cercului și al patrulea oficial era deja pe teren. Prin urmare, arbitrul a revizuit incidentul și a decis să anuleze golul.

În concluzie, ne cerem scuze pentru că din cauza faptului că nu a fost posibil ca arbitrul să audă comunicarea VAR și a unei reacții întârziate a oficialilor de joc s-a creat confuzie. Totuși, în spiritul jocului, golul a fost anulat corect, fiind precedat de un fault în atac”, au transmis oficialii CCA, conform frf.ro.

Mihai Stoica, stupefiat de decizia lui Sebastian Colţescu din UTA – Rapid

Mihai Stoica a fost stupefiat de decizia lui Sebastian Colţescu, din UTA – Rapid. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB a văzut ce s-a întâmplat la meciul rivalilor giuleşteni şi a oferit o reacţie clară.

Regulamentul nu le permite arbitrilor să revină asupra unor faze, pentru a le analiza cu ajutorul arbitrajului video, după ce jocul s-a reluat.

„N-am văzut în viața mea! Așa ceva n-am crezut că pot să mai văd. Un joc reluat care se oprește că în urmă cu ceva timp i s-a părut cuiva ceva. N-a mers comunicarea înțeleg. Dacă n-a mers comunicarea, rămâne decizia din teren. În fine, foarte interesant!”, a declarat Mihai Stoica, conform primasport.ro.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:55

Prezentarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid LIVE, ora 13:00. Starul francez a făcut vizita medicală

10:29

„Face prea multe prostii!” Gigi Becali a mai scos un jucător din primul 11, după startul ratat din Liga 1: „O să încercăm cu el!”

10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

9:12

VIDEOGestul făcut de Joselu în timp ce jucătorii Spaniei cereau ca Balonul de Aur să-i revină lui Rodri, la marea sărbătoare a Spaniei

8:50

Dorinel Munteanu, reacţie vehementă după scandalul uriaş din meciul cu Botoşani: „Am înjurat! Am avut o ieşire nervoasă!”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și