Închide meniul

Portughezul Borges l-a învins pe Nadal la Bastad şi a câştigat primul său titlu în circuitul ATP!

Publicat: 21 iulie 2024, 18:14

Reclamă
Portughezul Borges l-a învins pe Nadal la Bastad şi a câştigat primul său titlu în circuitul ATP!

Portughezul Borges l-a învins pe Nadal la Bastad şi a câştigat primul său titlu în circuitul ATP!

Borges şi Nadal, după meci / Profimedia Images

Portughezul Nuno Borges, în vârstă de 27 de ani, l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal, duminică, şi a obţinut primul său titlu ATP, la Nordea Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Portughezul, al şaptelea favorit, a trecut uşor de Rafael Nadal cu 6-3, 6-2 şi a câştigat trofeul ATP 250 pe zgură. Borges a avut o prestaţie solidă în faţa lui Nadal, de 22 de ori câştigător de Grand Slam.

Portughezul Borges l-a învins pe Nadal la Bastad şi a câştigat primul său titlu în circuitul ATP!

„Nu ştiu ce să spun. Cred că îmi doream acest moment de multă vreme deja”, a declarat Borges în interviul de după meci, potrivit news.ro. „Este o nebunie, în tenis uneori nu se întâmplă când te aştepţi. Ştiu că toţi ne-am dorit ca Rafa să câştige, o parte din mine şi-a dorit şi asta, dar ceva şi mai mare din interiorul meu a forţat cu adevărat astăzi. Prin toate emoţiile, prin toate suişurile şi coborâşurile”, a mai declarat portughezul.

În ciuda înfrângerii din finală, Nadal se poate gândi la o săptămână pozitivă la Bastad, unde a ajuns la primul său meci pentru titlu după Roland Garros 2022. Spaniolul în vârstă de 38 de ani, care are acum 11-6 pentru acest an, îşi va îndrepta acum atenţia asupra pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Nadal, prima finală de la Roland Garros 2022 încoace

Rafael Nadal s-a calificat într-o finală după mai bine de doi ani, de la finala din 2022 de la Roland Garros. Atunci, Nadal îl învingea pe Casper Ruud, cu 6-3, 6-3, 6-0, cucerind cel de al 22-lea Grand Slam din carieră.

Reclamă
Reclamă 4

Nadal l-a învins pe Duje Adjukovic în penultimul act al turneului din Suedia, cu 4-6, 6-3, 6-4. Nadal a beneficiat de un wild card în Suedia pentru a pregăti turneul din cadrul Jocurilor Olimpice, de la Roland Garros, unde va participa atât la simplu, cât şi la dublu (27 iulie-4 august).

Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

În vârstă de 38 de ani, Nadal beneficiază de un clasament protejat care îi permite să figureze pe listă la US Open 2024, care va debuta pe 26 august şi se va încheia pe 8 septembrie.

Spaniolul a lăsat să planeze dubiile în privinţa viitorului carierei sale în tenis, oferindu-şi posibilitatea de a continua după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

Reclamă

Clasamentul protejat îi oferă jucătorului şansa de a se bucura de vechiul său clasament atunci când revine în competiţie după o perioadă lungă de absenţă din cauza unei accidentări. Acest lucru face posibilă intrarea pe tabloul principal la anumite turnee, fără a trece prin calificări. Acest proces are însă o durată limitată şi este epuizabil.

Nadal a disputat marţi primul său meci de simplu începând din 27 mai, reuşind să-l învingă pe Leo Borg (fiul lui Bjorn Borg) cu 6-3, 6-4 la turneul Nordea Open de la Bastad (Suedia). Spaniolul nu mai jucase de la înfrângerea sa în faţa germanului Alexander Zverev, pe zgura de la Roland Garros.

Pe lista participanţilor la US Open figurează, de asemenea, spaniolul Carlos Alcaraz, câştigătorul ediţiei din 2022, care ar putea deveni anul acesta primul jucător după Rafael Nadal (în 2010), care cucereşte titlurile la Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows în cursul aceluiaşi sezon.

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:01

Doliu în familia lui Alex Chipciu! Fotbalistul a fost pe teren tot meciul cu Hermannstadt: „Îi mulţumim că a jucat. Condoleanţe”

21:55

LIVE TEXTDinamo – Petrolul 1-0. Abdallah a marcat superb! Derby pe Arcul de Triumf

21:54

FotoCum arată gazonul de pe „Arcul de Triumf”, înainte de Dinamo – Petrolul! Ce au găsit jandarmii la stadion

21:25

Jovan Markovic, reacţie tranşantă după ce a debutat la noua echipă: „Nu am să demonstrez nimănui nimic!”

21:19

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt 3-1. Împrumutat de la FCU Craiova, Blănuţă a reuşit o „dublă”

21:14

Tadej Pogacar a câştigat pentru a treia oară Turul Franţei! Slovenul a reuşit să îşi adjudece şi ultima etapă a Turului

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 3 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază
Citește și