Închide meniul

Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

Dan Roșu Publicat: 17 iulie 2024, 10:21

Reclamă
Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

Rafael Nadal, în timpul unui meci - Profimedia Images

Rafael Nadal figurează pe lista participanţilor la ediţia din acest an a US Open, turneul de Mare Şlem pe care l-a câştigat de patru ori în cariera sa (2010, 2013, 2017, 2019), au anunţat organizatorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionul iberic, care are în palmares 22 de trofee de Grand Slam, a ratat competiţia de la Flushing Meadows de trei ori în ultimii patru ani, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat şi care i-au limitat timpul de joc.

Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

În vârstă de 38 de ani, Nadal beneficiază de un clasament protejat care îi permite să figureze pe listă la US Open 2024, care va debuta pe 26 august şi se va încheia pe 8 septembrie.

Spaniolul a lăsat să planeze dubiile în privinţa viitorului carierei sale în tenis, oferindu-şi posibilitatea de a continua după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

Clasamentul protejat îi oferă jucătorului şansa de a se bucura de vechiul său clasament atunci când revine în competiţie după o perioadă lungă de absenţă din cauza unei accidentări. Acest lucru face posibilă intrarea pe tabloul principal la anumite turnee, fără a trece prin calificări. Acest proces are însă o durată limitată şi este epuizabil.

Reclamă
Reclamă 4

Nadal a disputat marţi primul său meci de simplu începând din 27 mai, reuşind să-l învingă pe Leo Borg (fiul lui Bjorn Borg) cu 6-3, 6-4 la turneul Nordea Open de la Bastad (Suedia). Spaniolul nu mai jucase de la înfrângerea sa în faţa germanului Alexander Zverev, pe zgura de la Roland Garros.

Pe lista participanţilor la US Open figurează, de asemenea, spaniolul Carlos Alcaraz, câştigătorul ediţiei din 2022, care ar putea deveni anul acesta primul jucător după Rafael Nadal (în 2010), care cucereşte titlurile la Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows în cursul aceluiaşi sezon.

Reclamă

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:13

Gigi Becali a dezvăluit clauza incredibilă din transferul lui Coman. Arabii plătesc scump dacă nu virează la timp banii

11:47

PSG i-a găsit înlocuitor lui Kylian Mbappe. Negocieri intense cu un star de 100 de milioane de euro

11:23

Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare: „Au câştigat deja”

11:12

Totul despre noul format al Cupei Mondiale 2026. Antena transmite exclusiv competiţia din Statele Unite, Mexic şi Canada

10:38

Jovan Markovic a plecat de la Universitatea Craiova! Anunţ bombă făcut de olteni

10:19

Cum se prezintă cei patru granzi în Ungaria? Analiza lui Adrian Georgescu înaintea Marelui Premiu al Ungariei

1 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 2 FotoCine e iubita lui Lamine Yamal, noua senzaţie din fotbalul mondial. Tânăra este de o frumuseţe răpitoare 3 Kylian Mbappe a fost prezentat la Real Madrid. Primele declaraţii ale starului francez şi gestul uriaş făcut 4 Suma uriaşă pe care Gigi Becali a putut să le-o dea lăutarilor pentru dedicaţii la nunta lui Ianis Hagi 5 FCSB – Virtus 4-0. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Urmează Maccabi Tel Aviv 6 EXCLUSIVEdi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână
Citește și