Închide meniul

Cum a fost numit David Popovici de organizatorii Jocurilor Olimpice, după ce a cucerit medalia de aur istorică la Paris!

Bogdan Stănescu Publicat: 30 iulie 2024, 10:19

Reclamă
Cum a fost numit David Popovici de organizatorii Jocurilor Olimpice, după ce a cucerit medalia de aur istorică la Paris!

Cum a fost numit David Popovici de organizatorii Jocurilor Olimpice

David Popovici, cu medalia de aur la gât la Jocurile Olimpice de la Paris / Profimedia Images

David Popovici a intrat în istorie după ce a devenit campion olimpic la Paris. Iată cum a fost numit David Popovici de organizatorii Jocurilor Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris l-au numit „unstoppable” (n.r.: de neoprit) pe David Popovici după cursa fantastică de la 200 de metri liber, ce i-a adus aurul olimpic înotătorului român.

Cum a fost numit David Popovici de organizatorii Jocurilor Olimpice, după ce a cucerit medalia de aur istorică la Paris!

De neoprit!

David Popovici domină, câștigând aurul pentru România la înot, la 200m liber masculin!”, au transmis organizatorii Jocurilor Olimpice, pe Twitter.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber! Ce a transmis înotătorul român

David Popovici a avut o postare superbă după ce a devenit campion olimpic în proba de 200 de metri liber!

Pe contul de Facebook, după cursa fantastică ce i-a adus aurul la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a avut un mesaj din doar trei cuvinte.

Amor Fati! (n.r: ‘Iubeşte-ţi destinul’ sau ‘Iubirea de destin’)”, a scris David Popovici pe Facebook. Sub acest mesaj, Popovici a scris România şi a pus două steaguri ale ţării noastre.

Reclamă

Expresia „Amor Fati” a devenit celebră datorită apariţiei sale în cunoscuta carte „Ecce homo” a filozofului german Friedrich Nietzsche. Cartea lui Nietzsche a fost publicată în 1908.

Postarea lui David Popovici a adunat în câteva ore 68.000 de like-uri, circa 7.350 de comentarii şi 2.500 de distribuiri pe Facebook.

„Nu mi-a păsat de medalie!” David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât: „A fost ca o luptă de câini”

David Popovici a avut un discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât. David Popovici a dezvăluit că a eliminat presiunea pentru că nu s-a gândit neapărat să câştige o medalie, ci ca să se dueleze cu cei mai buni din lume.

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit primul campion olimpic la înot masculin. Popovici a explicat ce a simţit în ultimii 25 de metri ai finalei, acolo unde s-a decis noul campion olimpic al probei de 200 de metri liber. Mai mult, Popovici a dezvăluit şi momentul în care şi-a dat seama că a devenit campion olimpic.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost”

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo,. Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Popovici a încheiat finala de la 200 de metri liber de la Paris cu timpul 1:44:72. Britanicul Matthew Richards, clasat pe 2, a avut timpul 1:44:74. Americanul Luke Hobson, medaliat cu bronz, a terminat cursa cu timpul 1:44:79.

 

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:32

David Popovici revine vineri în ţară! Ora la care va sosi pe aeroportul Otopeni medaliatul cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice!

17:25

Universitatea Craiova – Maribor LIVE SCORE (20:00). Oltenii lui Gâlcă au nevoie de o minune! Trebuie să revină de la 0-2

17:22

Ce au stabilit Mircea Lucescu şi Răzvan Burleanu după negocierile pe care le-au avut pentru ca „Il Luce” să preia naţionala!

17:09

Scandal uriaş în boxul feminin! S-a retras după 46 de secunde împotriva pugilistei acuzate că este bărbat: „M-a durut prea tare”

17:06

Neman Gordno – CFR Cluj LIVE SCORE (21:00). Dan Petrescu luptă pentru calificarea în turul 3 preliminar al Conference League

17:04

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 august

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și