Închide meniul

Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu

Adrian Georgescu Publicat: 7 august 2024, 9:53

Reclamă
Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu

Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară

În primul rând, trebuie să facem o diferență. Vacanța de vară durează anul acesta de la Marele Premiu al Belgiei (26-28 iulie) până la cel al Olandei (23-25 august). În cadrul acesteia este perioada de “shutdown” (deconectare totală), care durează 14 zile consecutive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Articolul 21.8 din Regulamentul Sportiv spune următoarele: „Toți competitorii trebuie să aibă o perioadă de deconectare totală de 14 zile consecutive în timpul lunilor iulie și / sau august”.

Nu se pot nici măcar trimite mailuri

Pe durata acestor 14 zile sunt interzise orice activități legate de performanța mașinilor – de dezvoltare, design, cercetare, producția de noi piese, activități în tunelul de vânt sau în simulatorul de curse. Nu se pot ține ședințe, nu se pot da telefoane având ca subiect pregătirea mașinii și nici măcar trimite emailuri. Totuși, se poate repara o mașină, dacă este una „extrem de avariată”, însă numai cu permisiune specială de la FIA.

Unele departamente au permisiunea să-și continue activitatea: cum ar fi cele de marketing, contabilitate, servicii legale.

Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Acest „îngheț” de activități are două motive.

Reclamă
Reclamă 4

1. Coborârea costurilor

În 2021 a fost introdus un prag maxim pentru suma pe care o echipă o poate cheltui. Acesta a fost de 175 milioane de dolari în 2021, apoi a fost redus la 145. De atunci a fost redus cu aproximativ 5 milioane de dolari anual. FIA dorește să aibă cât mai multe echipe și furnizori în Formula 1, de aceea le ajută pe cele care au bugetul mai mic prin această măsură.

2. Odihnă forțată pentru personal

Reclamă

Cel de-al doilea și cel mai important motiv este pentru a permite personalului să se odihnească. Ba mai mult, aproape a-l obliga să se odihnească. Anul acesta sunt 24 de curse, ultima este programată pe 8 decembrie. Imediat după Crăciun, formațiile încep pregătirile pentru testele de iarnă. Acestea se desfășoară la sfârșitul lunii febriuarie, în Bahrain. Apoi, pe 16 martie, prima cursă a anului va avea loc în Australia. Este un program foarte încărcat, care cere măcar de o vacanță de vară.

„Data viitoare nu sta atât de aproape”

Cum se relaxează piloții în acest scurt răstimp dinaintea reluării competiției? Două exemple.

Valterri Bottas și prietena lui, Tiffany Cromwell, au făcut o excursie în Norvegia, unde s-au îmbăiat și au pedalat în mijlocul unor peisaje minunate.

Facebook Valterri Bottas

Lando Norris a jucat golf alături, printre alții, de Zak Brown, CEO McLaren Racing. În timpul partidei, Brown l-a lovit, din greșeală, pe Norris cu crosa. Gluma lui Zak la adresa lui Lando a fost mortală. Acesta a publicat o poză cu vânătaia pilotului, cu un comentariu în genul Verstappen: „Scuze, Lando! Data viitoare nu sta atât de aproape”.

Facebook Lando Norris
Facebook Lando Norris

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:56

„Gata!” Gigi Becali a anunțat că Florin Tănase a semnat cu FCSB! Cu ce salariu l-a convins patronul

14:33

Gafă uriașă la cursa lui Cătălin Chirilă, de la Jocurile Olimpice! Ce steag a apărut în dreptul românului, după record

14:30

Fernando Alonso, fascinat de Kylian Mbappe: „Transfer incredibil pentru Real Madrid!”. Cum l-a tachinat Pedro de la Rosa

14:11

Lothar Matthaus crede că Bayer Leverkusen va câștiga titlul în Germania și în noul sezon!

13:58

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Cambei şi Firfirică luptă pentru medalii

13:45

„Mi-a fost jenă!” Motivul pentru care Gigi Becali „l-a ratat” pe Mircea Lucescu. De ce nu a ajuns „Il Luce” antrenor la FCSB

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber, locul 9 în finala la aruncarea ciocanului 3 Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5 4 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 5 Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit” 6 Nicuşor Bancu, primul mesaj după ce tatăl lui s-a sinucis! Ce a postat căpitanul Universităţii Craiova după tragedie
Citește și